Ντάισελμπλουμ: Δεν συμφωνήσαμε για τα επόμενα βήματα της Ελλάδας - iefimerida.gr

Ντάισελμπλουμ: Δεν συμφωνήσαμε για τα επόμενα βήματα της Ελλάδας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Eurogroup δεν κατέληξε σε συμπεράσματα για την Ελλάδα και οι συζητήσεις θα συνεχιστούν την ερχόμενη Δευτέρα, δήλωσε ο πρόεδρος της ευρωομάδας Γερούν Ντάισελμπλουμ, λίγο μετά τη λήξη των εργασιών του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Όπως είπε ο Ντάισελμπλουμ σήμερα οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με τον Έλληνα ομόλογό τους. Οι συζητήσεις ήταν χρήσιμες, εντατικές και εποικοδομητικές, ανέφερε ο Ντάισελμπλουμ, προσθέτοντας ότι έγιναν βήματα προόδου, όχι όμως αρκετά για να καταλήξουν οι υπουργοί σε κοινά συμπεράσματα. Ο πρόεδρος του Eurogroup ανέφερε ότι οι συζητήσεις με την Ελλάδα θα συνεχιστούν ως τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου, οπότε το Eurogroup θα ξανασυνεδριάσει.

«Είχα τη φιλοδοξία ότι θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε σε κάποια βήματα για τις επόμενες ημέρες. Δυστυχώς αυτό δεν κατέστη εφικτό», δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ.

Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος του Eurogroup πρόσθεσε ότι οι υπουργοί οικονομίας της ευρωζώνης δεν συζήτησαν συγκεκριμένες προτάσεις και δεν μπήκαν σε διαπραγματεύσεις για το περιεχόμενο ενός προγράμματος. «Απλώς προσπαθούμε να εργαστούμε για να βρούμε το βηματισμό μας για τις επόμενες ημέρες, ως τη Δευτέρα», πρόσθεσε, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι θα βρεθεί κοινός τόπος για να προχωρήσουμε.

Ο Γ. Ντάισελμπλουμ είπε ότι συζητήθηκε η πιθανότητα παράτασης του υπάρχοντος προγράμματος της Ελλάδας, που λήγει στο τέλος του μήνα. Σημείωσε πως κάποια κράτη-μέλη κατέστησαν σαφές πως η παράταση του προγράμματος ήταν η προτιμότερη επιλογή.

Δεν θα βγάλουμε κοινό ανακοινωθέν

Σημειώσαμε πρόοδο στις συζητήσεις με την Ελλάδα, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να υπάρξει κοινό ανακοινωθέν συμπερασμάτων της συνεδρίασης, ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά το τέλος του Eurogroup στις Βρυξέλλες ο επικεφαλής του Γερούν Ντάισεμπλούμ. Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν, σημείωσε ο επικεφαλής του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γέρουν Ντάισελμπλουμ Eurogroup
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ