Standard & Poor's: Οι κίνδυνοι Grexit αυξάνονται για την Ελλάδα -Οι Ελληνες θα περάσουν στερήσεις - iefimerida.gr

Standard & Poor's: Οι κίνδυνοι Grexit αυξάνονται για την Ελλάδα -Οι Ελληνες θα περάσουν στερήσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υψηλόβαθμο στέλεχος του οίκου αξιολόγησης Standard & Poor's σημειώνει σε συνέντευξή του τους κινδύνους που επίκειται να αντιμετωπίσει η Ελλάδα σε περίπτωση που οδηγηθεί στην έξοδο από την Ευρώπη.

Ο Μόριτζ Κράμελ μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Boersen-Zeitung επισημαίνει πως οι κίνδυνοι για την Ελλάδα έχουν αυξηθεί δραματικά το τελευταίο διάστημα, ωστόσο αυτός ο πανικός δεν φαίνεται να έχει τάσεις επέκτασης και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης και ιδιαίτερα σε εκείνες που βρίσκονται ή βρίσκονταν μέχρι πρότινος κάτω από το κύμα της κρίσης. «Ο κίνδυνος μετάδοσης δεν φαίνεται να είναι μεγάλος», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για το ελληνικό χρέος και την πιθανότητα κουρέματος είπε: «Εάν έπρεπε να διαγραφεί, οι πιστωτές θα μπορούσαν να μείνουν ανεπηρέαστοι. Σε αντίθεση με τη αντίληψη, η έκταση της ευθύνης δεν είναι καθόλου υψηλή, σε αναλογία με την οικονομική ισχύ των πιστωτών».

Σε ερώτηση για τι μπορεί να συμβεί στην Ελλάδα αν οδηγηθεί σε Grexit, ο κ. Κράμερ απάντησε: «Η ιστορία θα είναι διαφορετική για την Ελλάδα αν συμβεί αυτό. Μια έξοδος από το ευρώ θα είναι καταστροφική για τη χώρα. Οι Έλληνες μπορεί να χρειαστεί να περάσουν μέσα από στερήσεις που θεωρούσαν ότι τις είχαν αφήσει πίσω τους».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Standard & Poor 's grexit κίνδυνος μετάδοσης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ