Μέρκελ: Η Ελλάδα να παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις για το υπάρχον πρόγραμμα - iefimerida.gr

Μέρκελ: Η Ελλάδα να παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις για το υπάρχον πρόγραμμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια ημέρα πριν από την κρίσιμη διαπραγμάτευση στο έκτακτο Eurogroup, η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, από την Οτάβα του Καναδά, έθεσε το πλαίσιο των συζητήσεων με την ελληνική κυβέρνηση.

Μετά τη συνάντησή της με τον Καναδό πρωθυπουργό Στίβεν Χάρπερ σήμερα το πρωί, η Γερμανίδα καγκελάριος κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει τις μεταρρυθμιστικές της προσπάθειες και να υλοποιήσει το πρόγραμμα λιτότητας.

«Η συνεργασία μας στην ΕΕ βασίζεται σε δύο πυλώνες, που είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Από τη μία πλευρά είναι η αλληλεγγύη των χωρών της Ευρωζώνης και από την άλλη οι προσπάθειες των ίδιων των χωρών που βρίσκονται σε πρόγραμμα», τόνισε, διευκρινίζοντας ότι αυτή η αρχή θα συνεχίσει να υφίσταται.

Τάχθηκε και πάλι υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, σημειώνοντας ότι η γερμανική πολιτική προσανατολίζεται προς τα εκεί. «Κι αν το αντιλαμβάνομαι σωστά, και η πλειοψηφία των Ελλήνων το επιθυμεί», πρόσθεσε.

Σε σχέση με την αυριανή διαπραγμάτευση και τη μεθαυριανή Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, η κ. Μέρκελ κάλεσε την Αθήνα να παρουσιάσει «συγκεκριμένες προτάσεις που να αφορούν στο υπάρχον πρόγραμμα».

Πηγή: DEUTCHE WELLE

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μέρκελ Ελλάδα σκληρή στάση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ