Αμερικανός γερουσιαστής: Να σταματήσει η λιτότητα στην Ελλάδα -Να αναλάβουν δράση ο Ομπάμα και η FED [βίντεο] - iefimerida.gr

Αμερικανός γερουσιαστής: Να σταματήσει η λιτότητα στην Ελλάδα -Να αναλάβουν δράση ο Ομπάμα και η FED [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από την άλλη άκρη του Ατλαντικού ένας απρόσμενος υπερασπιστής των ελληνικών θέσεων, έρχεται να προστεθεί στην ευάριθμη -επί του παρόντος- ομάδα των πολιτικών που τάσσονται υπέρ μιας επωφελούς λύσης για το θέμα του χρέους και της λιτότητας.

Πρόκειται για τον γερουσιαστή από το Βέρμοντ, Μπέρναρντ Σάντερς ο οποίος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό δίκτυο CNBC ασκεί έντονη κριτική στην Τρόικα και ιδιαιτέρως στην ΕΚΤ για τη λιτότητα που έχει επιβάλλει στην Ελλάδα. Σημειώνει πως ο ελληνικός λαός υποφέρει εδώ και χρόνια, ενώ στις εκλογές αναδείχθηκε τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή που το χαρακτηρίζει «ναζιστικό κόμμα» και σημειώνει πως αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα ξεχάσουμε την ελληνική δημοκρατία.

Ο κ. Σάντερς κάνει λόγο για μια συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές που θα στηρίζεται στην ανάπτυξη και όχι στη λιτότητα, ενώ έστρεψε το βλέμμα του και προς τον Μπαράκ Ομπάμα (θύμισε την πρόσφατη συνέντευξή του που ήταν προς το συμφέρον της Ελλάδας), αλλά και προς την FED. Ζήτησε και από τους δύο να αναλάβουν δράσεις το επόμενο διάστημα για να εξηγήσουν στους Ευρωπαίους, αλλά και την ΕΚΤ γιατί δεν πρέπει να συνεχίσουν τις ίδιες πολιτικές εναντίον της Ελλάδας. Τέλος, απάντησε με... ανάλογο τρόπο και στον Άλαν Γκρίνσπαν που προσφάτως δήλωσε πως η Ελλάδα πρέπει να φύγει από την Ευρωζώνη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μπάρακ Ομπάμα Fed ΕΚΤ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ