BBC: Τι είπαν στον Κάμερον οι σύμβουλοί του για το Grexit -Τι θα συμβεί στην Ελλάδα [εικόνες] - iefimerida.gr

BBC: Τι είπαν στον Κάμερον οι σύμβουλοί του για το Grexit -Τι θα συμβεί στην Ελλάδα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο πρωθυπουργικό γραφείο μεταξύ του Ντέιβιντ Κάμερον και αξιωματούχων της βρετανικής οικονομίας με θέμα την πιθανότητα ενός Grexit, επιβεβαιώθηκε από αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών.

Η επιβεβαίωση της είδησης, μέσω του Reuters, δείχνει πως όντως η Μ. Βρετανία σχεδιάζει την επόμενη ημέρα, σε περίπτωση πάντα που η Ελλάδα αποχωρήσει από την Ευρωζώνη, με σκοπό να μετριάσει τις δικές της απώλειες. Το εν λόγω στέλεχος είπε στο Reuters: «Κανείς δεν λέει πως θα συμβεί, όμως είναι σωστό να ελεχθεί η πιθανότητα ενόςε Grexit. Σίγουρα θα δημιουργούσε πραγματική αστάθεια».

Οι πληροφορίες του BBC αναφέρουν πως ο Ντέιβιντ Κάμερον συναντήθηκε με τον επικεφαλής του Υπουργείου Οικονομικών Νικ ΜακΦέρσον, τον διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών και χρηματοπιστωτικής σταθερότητας Λόουρι Καν και τον Φιλ Έβανς της Τράπεζας της Αγγλίας. Κύριο και μόνο θέμα ήταν πόσο θα επηρεαστεί η βρετανική οικονομία από ένα Grexit.

BBC: Τι είπαν στον Κάμερον οι σύμβουλοί του για το Grexit -Τι θα συμβεί στην Ελλάδα  [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Οι σύμβολοί του, όπως αναφέρει το BBC, τον ενημέρωσαν πως αν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ τότε οι αποταμιεύσεις των Ελλήνων θα αφανιστούν, ο πληθωρισμός θα απογειωθεί και θα υπάρξει μαζική υποτίμηση. Επιπλέον οι επιχειρήσεις και οι τράπεζες θα αντιμετωπίσουν μεγάλες οικονομικές δυσκολίες εξαιτίας του γεγονός ότι θα έχουν δανειστεί σε «σκληρό» ευρώ, ενώ θα έχουν στην κατοχή τους ένα υποτιμημένο νόμισμα. Αυτό σημαίνει, είπαν στον Κάμερον, ότι οι βρετανικές επιχειρήσεις και οι τράπεζες που έχουν λαμβάνειν από ελληνικές επιχειρήσεις ή ιδιώτες θα χρειαστεί να αγωνιστούν για να πάρουν τα χρήματα τους. Πάντως τον διαβεβαίωσαν πως η άμεση έκθεση των βρετανικών τραπεζών στην Ελλάδα είναι σχετικά μικρή.

Αυτό που προβληματίζει περισσότερο τη Μ. Βρετανία είναι η «μόλυνση» που θα επιφέρει η ελληνική έξοδος σε άλλες οικονομίες της ζώνης που βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση, καθώς και ο κίνδυνος οξείας εκροής κεφαλαίων που θα υπονομεύσει περαιτέρω την οικονομική και χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

BBC: Τι είπαν στον Κάμερον οι σύμβουλοί του για το Grexit -Τι θα συμβεί στην Ελλάδα  [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Μια κυβερνητική πηγή δήλωσε η Μ. Βρετανία ενδιαφέρεται άμεσα για τα τεκταινόμενα στην Ευρωζώνη, καθώς είναι σημαντικός εμπορικός εταίρος της. Γι' αυτό και ο Κάμερον ήθελε να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη σύσκεψη, έτσι ώστε να ξέρει από πρώτο χέρι τι μπορεί να συμβεί στο άμεσο μέλλον. Πάντως, άπαντες στο «τραπέζι» συμφώνησαν πως εξακολουθεί να υφίσταται η πιθανότητα ενός είδους συμβιβασμού μεταξύ της Αθήνας και των άλλων κυβερνήσεων, έτσι ώστε να μείνει η Ελλάδα εντός ευρώ.

BBC: Τι είπαν στον Κάμερον οι σύμβουλοί του για το Grexit -Τι θα συμβεί στην Ελλάδα  [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Στο μεταξύ και ο Ντέιβιντ Κάμερον με ανάρτησή του στο Twitter επιβεβαίωσε τη συνάντηση τους με οικονομικούς φορείς. Αναφέρει πως με δεδομένη την αβεβαιότητα στην Ελλάδα και το ευρώ ήταν σημαντικό να προεδρεύσει της συνάντησης έτσι ώστε να εξασφαλιστεί ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη για όλα ενδεχόμενα.



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ grexit Ντέιβιντ Κάμερον Ευρωζώνη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ