Εφυγαν Βίζερ- Κοστέλο -Είδαν Δραγασάκη-Βαρουφάκη ενόψει Eurogroup - iefimerida.gr

Εφυγαν Βίζερ- Κοστέλο -Είδαν Δραγασάκη-Βαρουφάκη ενόψει Eurogroup

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Στην έδρα τους, στις Βρυξέλλες, επέστρεψαν ο Τ. Βιζερ και ο Ν. Κοστελο μετά από το ταξίδι αστραπή στην Αθήνα και πλέον ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το Eurogroup της Τετάρτης.

Σύμφωνα με πηγές της Κομισιόν, η συνάντηση που είχαν με το οικονομικό επιτελείο ο επικεφαλής του Euroworking Group και ο επικεφαλής του κλιμακίου της Ευρωπαϊκης Επιτροπής στην Τροϊκα, ήταν σε καλό κλίμα, με στόχο να βοηθήσουν στην επιτυχή έκβαση της διαπραγμάτευσης.

Η αιφνιδιαστική έλευση των δυο αξιωματούχων έγινε πριν από τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού και όπως όλα δείχνουν είχε να κάνει με την κοστολόγηση του σχεδίου που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση στις Βρυξέλλες.

Οι ίδιες πηγές απο την Κομισιόν ούτε επιβεβαιώνουν ούτε διαψεύδουν τις πληροφορίες που αναφέρουν οτι ο Ζ.Κ. Γιουνκερ ετοιμάζεται να αναλάβει πρωτοβουλία προκειμένου να γεφυρώσει τις διάφορες μεταξύ της Αθήνας και του Βερολίνου.

Η συνάντηση που είχαν με το οικονομικό επιτελείο ο επικεφαλής του Euroworking Group και ο επικεφαλής του κλιμακίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Τρόικα, ήταν σε καλό κλίμα, με στόχο να βοηθήσουν στην επιτυχή έκβαση της διαπραγμάτευσης.

Βαρουφάκης: Τι σχέση έχει αν ήρθαν εδώ οι Βίζερ-Κοστέλο;

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους, κατά την άφιξή του στο υπουργείο, για τη δεύτερη επίσκεψη Βίζερ σε δέκα ημέρες, ο κ. Βαρουφάκης αρκέστηκε να πει:

«Τι σχέση έχει; Καμία», δήλωση που συνοδεύτηκε από ένα χαμόγελο.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Βίζερ και ο κ. Κοστέλο συναντήθηκαν τόσο με τον υπουργό Οικονομικών όσο και με τον κ. Δραγασάκη και άσκησαν ασφυκτικές πιέσεις, τονίζοντας ότι οι ώρες περνάνε και η διορία των 72 ωρών ως το Eurogroup τρέχει χωρίς να έχει παρουσιαστεί μέχρι στιγμής κανένα σχέδιο από την ελληνική πλευρά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τόμας Βίζερ επικεφαλής Euroworking Group
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ