Και η Ελλάδα στο μενού της συνάντησης Ομπάμα-Μέρκελ - iefimerida.gr

Και η Ελλάδα στο μενού της συνάντησης Ομπάμα-Μέρκελ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Και... Ελλάδα θα έχει το μενού της πολύωρης συνάντησης Ανγκελα Μέρκελ-Μπαράκ Ομπάμα που θα γίνει το απόγευμα (ώρα Ελλάδας).

Οπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζος Ερνεστ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα βρίσκεται σε «στενή επαφή» με την Γερμανίδα καγκελάριο, Ανγκελα Μέρκελ, για διάφορα θέματα, όπως της Ελλάδας, ενώ συμπλήρωσε ότι «η κατάσταση στην Ουκρανία θα περιλαμβάνει ένα σημαντικό μέρος της συζήτησής τους».

Πάντως, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times που επικαλείται Ευρωπαίους και Αμερικανούς αξιωματούχους, οι ΗΠΑ πιέζουν την Ευρώπη να επιδιώξει συμβιβασμό με την Αθήνα και αυτό γιατί στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού αυξάνεται η ανησυχία πως μια παρατεταμένη αντιπαράθεση θα μπορούσε να πλήξει την παγκόσμια οικονομία. Από την άλλη πλευρά, πολλοί είναι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι τις τελευταίες ημέρες που έχουν πως και η Ελλάδα πρέπει να λειτουργήσει συναινετικά στις διαβουλεύσεις με την Ευρώπη και το ΔΝΤ, και να μην υποχωρήσει στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Άνγκελα Μέρκελ Μπάρακ Ομπάμα Ελλάδα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ