Σουλτς: Ετσι θα μπορούσε να απεμπλακεί η Ελλάδα από την Τρόικα - iefimerida.gr

Σουλτς: Ετσι θα μπορούσε να απεμπλακεί η Ελλάδα από την Τρόικα

(EUROKINISSI/ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία πρόταση για το πώς θα μπορούσε να απεμπλακεί η Ελλάδα από την Τρόικα έκανε ο Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος έστειλε και ένα «μήνυμα» στον Αλέξη Τσίπρα, αναφέροντας ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός είναι λογικός άνθρωπος, αλλά πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι είναι πρωθυπουργός.

Η ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε να απευθύνεται απευθείας στην Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΔΝΤ για την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων, άφησε να εννοηθεί ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου μιλώντας στην εφημερίδα Tagesspiegel am Sonntag. «Ο έλεγχος της αποτελεσματικής εφαρμογής των υπεσχημένων μεταρρυθμίσεων θα μπορούσε επίσης να γίνεται με άλλη μορφή», πρότεινε ο Μάρτιν Σουλτς. «Η κυβέρνηση της χώρας θα μπορούσε να το κάνει η ίδια και να ενημερώνει για τα αποτελέσματα τους εταίρους της ΕΕ και το ΔΝΤ», πρόσθεσε.

«Λογικός ο Τσίπρας, αλλά...»

«Ο Τσίπρας είναι ένας λογικός άνθρωπος με τον οποίο μπορεί κανείς να συζητήσει. Πρέπει όμως τώρα να βγει από το ρόλο του πολιτικού υποψηφίου που θέλει να επιβάλει το πρόγραμμα του κόμματός του με κάθε κόστος και να καταλάβει ότι έγινε Πρωθυπουργός», είπε ο ακόμη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η ελληνική κυβέρνηση είναι παγιδευμένη, πρόσθεσε ο κ. Σουλτς, καθώς έχει δώσει πολλές υποσχέσεις στον ελληνικό λαό προεκλογικά, θέλει να τις εφαρμόσει σύντομα, αλλά δεν μπορεί γιατί πρώτα θέλει να βγει από το πρόγραμμα. «Πρέπει, όμως, να βγει από αυτή την παγίδα. Εάν οι Ελληνες τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, θα κάνουν το ίδιο και οι δανειστές», πρόσθεσε.

Ακόμη, ο κ. Σουλτς τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να φορολογήσει τους δισεκατομμυριούχους και να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή και όχι να εμπλέκεται σε ιδεολογικές δημόσιες συζητήσεις που δεν βοηθούν κανέναν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μάρτιν Σουλτς Αλέξης Τσίπρας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ