Fraport: H Ελλάδα να τηρήσει την συμφωνία για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια - iefimerida.gr

Fraport: H Ελλάδα να τηρήσει την συμφωνία για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Tην αισιοδοξία ότι η ελληνική κυβέρνηση θα τηρήσει την συμφωνία ύψους 1,4 δισ, δολαρίων για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, εξέφρασε ο οικονομικός διευθυντής της γερμανικής εταιρίας διαχείρισης αεροδρομίων Fraport, σύμφωνα με το Reuters.

Σε συνέντευξή του στη γερμανική οικονομική εφημερίδα «Boersen-Zeitung», ο Ματίας Τσάισανγκ δήλωσε επίσης ότι η Fraport πιστεύει ότι μία ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα είναι επωφελής μακροπρόθεσμα για την ελληνική οικονομία, καθώς θα ενισχύσει τον τουρισμό. Ο κ.Τσάισανγκ δήλωσε ότι η Fraport αναμένει να κλείσει τη συμφωνία της με την Αθήνα, όπως είχε σχεδιαστεί, τον Οκτώβριο. Η συμφωνία προβλέπει ότι η εταιρία θα διαχειρίζεται 14 περιφερειακά αεροδρόμια από κοινού με την ελληνική Κοπελούζος.

«Υπάρχει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα με σκοπό να κλείσουμε τη συμφωνία τον Οκτώβριο αυτού του χρόνου», δήλωσε ο κ. Τσάισανγκ και πρόσθεσε πως «αν η Ελλάδα εγκαταλείψει το ευρώ, θα είναι δύσκολα στην αρχή», ωστόσο μακροπρόθεσμα, δεδομένου ότι το ελληνικό εθνικό νόμισμα θα υποτιμηθεί έναντι του ευρώ, η Ελλάδα θα μπορούσε να αποκτήσει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα τιμής.

«Οι τελευταίες λεπτομέρειες του συμβολαίου για τα ελληνικά αεροδρόμια μένει ακόμη να συμφωνηθούν» είπε και κατέληξε λέγοντας πως Fraport αναμένει ότι θα έχει μερίδιο τουλάχιστον δύο τρίτων στο project.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Fraport Ελλάδα αεροδρόμια συμφωνία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ