Πυρετός διαβουλεύσεων για τις προγραμματικές δηλώσεις - iefimerida.gr

Πυρετός διαβουλεύσεων για τις προγραμματικές δηλώσεις

(EUROKINISSI/ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεδριάσεων... συνέχεια για την κυβέρνηση και με το "βλέμμα" στραμμένο στις προγραμματικές δηλώσεις που ξεκινούν την Κυριακή με την ομιλία του πρωθυπουργού.

Συγκαλείται στις 3 το μεσημέρι το κυβερνητικό συμβούλιο υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα, ενώ στις 5μμ τη σκυτάλη παίρνει η Κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως όλα δείχνουν η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από τα όσα θα πουν ο κ. Τσίπρας και οι υπουργοί, ενώ υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε προχθές από τον καθένα να τον ενημερώσει ποιες «σπατάλες» θα σταματήσουν και ποιες οικονομίες θα γίνουν σε κάθε υπουργείο.

Παράλληλα, παραμένει ζητούμενο το πώς θα συγκεκριμενοποιηθεί το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», με τους υπουργούς να καλούνται να συνδράμουν τα μέγιστα προκειμένου να υπάρξει ένα συμμάζεμα -δημοσιονομικά- των εξαγγελιών.

Σε κάθε περίπτωση, ο Αλέξης Τσίπρας καλείται να παρουσιάσει την πιο λεπτομερή εκδοχή του σχεδίου του για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού του πως θα πρέπει να ανταποκριθεί στο εξής δύσκολο εγχείρημα: να τηρήσει τις δεσμεύσεις του απέναντι στους ψηφοφόρους, χωρίς ταυτόχρονα να έρθει σε περαιτέρω ρήξη με τους Ευρωπαίους πιστωτές.

ΣΤΕΛΛΑ Α. ΓΚΑΝΤΩΝΑ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ