Μαξίμου: Θέλουμε σύντομα μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία - Τι συζήτησε ο Τσίπρας με το οικονομικό επιτελείο - iefimerida.gr

Μαξίμου: Θέλουμε σύντομα μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία - Τι συζήτησε ο Τσίπρας με το οικονομικό επιτελείο

Menelaos Myrillas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις κατευθύνσεις του προς τους υπουργούς ενόψει των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης έδωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο οικονομικό επιτελείο.

Ως προς το «έκτακτο» Eurogroup, η κυβέρνηση κάνει λόγο για «μία εξέλιξη απολύτως αναμενόμενη και απολύτως ευπρόσδεκτη». Εκεί, όπως έλεγαν πηγές του Μαξίμου, θα παρουσιάσει ο Υπουργός Οικονομικών τις θέσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης, «όπως αυτές ανταποκρίνονται στη νωπή εντολή που έλαβε από τον ελληνικό λαό με σκοπό την αμοιβαία επωφελή συμφωνία σε σύντομο χρονικό διάστημα».

Οι επαφές θα συνεχιστούν όπως διεμήνυσε η κυβερνητική πηγή για να σημειώσει μς νόημα: «Προφανώς υπάρχει πίεση αλλά είμαστε σε μια δυναμική κατάσταση».

Στην έκτακτη σύσκεψη που έγινε στο γραφείο του Πρωθυπουργού στη Βουλή, ο κ. Τσίπρας ενημερώθηκε από τον Υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη και τον Αν. Υπουργό Εξωτερικών Ε.Τσακαλώτο για τις επαφές που είχαν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους σε Παρίσι, Λονδίνο, Ρώμη, Φρανκφούρτη και Βερολίνο. Η ενημέρωση έγινε παρουσία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη και του Υπ. Ανάπτυξης Γ. Σταθάκη.

Συζητήθηκαν επίσης οι προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης και δόθηκαν κατευθύνσεις από τον Πρωθυπουργό προς του Υπουργούς.«Το κάθε υπουργείο κάνει τον σχεδιασμό του, έχοντας γνώση της κατάστασης και των ταμειακών διαθεσίμων», είπε κυβερνητική πηγή που μετείχε στη σύσκεψη.

Η ίδια πηγή είπε ότι η κυβέρνηση θα έχει τις επόμενες ημέρες έτοιμο το σχέδιο που θα παρουσιάσει στους εταίρους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ