Κατρούγκαλος: Θα επιστρέψουν στο Δημόσιο όλοι οι απολυμένοι -Το κόστος είναι 33 εκατ. ευρώ - iefimerida.gr

Κατρούγκαλος: Θα επιστρέψουν στο Δημόσιο όλοι οι απολυμένοι -Το κόστος είναι 33 εκατ. ευρώ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων στο Δημόσιο προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος, και μάλιστα τόνισε ότι έχει κοστολογηθεί η απόφαση αυτή -φτάνει τα 33 εκατ.ευρώ.

Ερωτηθείς τι θα κάνει σε σχέση με τις επαναπροσλήψεις απολυμένων του προηγουμένου μνημονιακού διαστήματος, ο νέος υπουργός σχολίασε: «Είναι ένα θέμα που το θεωρούμε ζήτημα δικαιοσύνης και σε ό,τι με αφορά την αποκατάσταση μιας αντισυνταγματικότητας. Η δαπάνη δεν θα είναι μεγάλη και ούτως ή άλλως θα συμψηφιστεί με ήδη προβλεπόμενες δαπάνες προσωπικού - προσλήψεων».

«Ξέρετε», συνέχισε, «πόσοι έχουν απολυθεί και δεν μισθοδοτούνται; 1.065. Παραμένουν στη θέση τους, για παράδειγμα, πάρα πολλοί με δικαστικές αποφάσεις». Στο ερώτημα αν θα επιστρέψουν μόνο όσοι έχουν δικαιωθεί δικαστικά, ο κ. Κατρούγκαλος απάντησε: «Όχι, όλοι θα επιστρέψουν, όλοι οι απολυμένοι. Το κόστος μισθοδοσίας των περισσότερων από αυτών ήδη καταβάλλεται, γιατί έχουν παραμείνει στη θέση τους λόγω δικαστικών αποφάσεων ή επειδή εξακολουθούν να βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και τους καταβάλλεται ένα τμήμα των αποδοχών τους».

Όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, «η επιβάρυνση είναι μόλις 33 εκατ. ευρώ. Είναι μεγάλο ποσό, αλλά εξασφαλίζεται».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κατρουγκαλος απολυμένοι δημόσιο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ