Η ώρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου -Πέντε κόμματα στηρίζουν την υποψηφιότητά της για πρόεδρος της Βουλής - iefimerida.gr

Η ώρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου -Πέντε κόμματα στηρίζουν την υποψηφιότητά της για πρόεδρος της Βουλής

Φωτογραφία: Menelaos Myrillas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις 11 το πρωί θα ξεκινήσει η ψηφοφορία για την ανάδειξη Προέδρου της Βουλής με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να βρίσκεται όπως όλα δείχνουν πολύ κοντά στο να καταρρίψει το ρεκόρ ψήφων που είχε πάρει ο προκάτοχός της Ευάγγελος Μεϊμαράκης, αφού πέντε κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ και ΠΟΤΑΜΙ) θα υποστηρίψουν την υποψηφιότητα της. Αυτό μεταφράζεται σε 268 ψήφους έναντι 223 που είχε λάβει ο κ.Μεϊμαράκης.

Για τις 18:00 είναι προγραμματισμένη η εκλογή των επτά αντιπροέδρων.

  • Ο ΣΥΡΙΖΑ που δικαιούται τρεις θέσεις αντιπροέδρων έχει προτείνει τους: Αλέξη Μητρόπουλο, Δέσποινα Χαραλαμπίδου και Γιάννη Μπαλάφα.
  • Η ΝΔ για την θέση του Δ’ αντιπροέδρου προτείνει τον κ. Νικήτα Κακλαμάνη.
  • Το Ποτάμι θα προτείνει τον κ. Σπύρο Λυκούδη
  • Το ΚΚΕ τον κ. Γιώργο Λαμπρούλη.
  • Μια θέση αντιπροέδρου δικαιούται η Χρυσή Αυγή αλλά θεωρείται σίγουρο ότι τα υπόλοιπα κόμματα θα καταψηφίσουν το υποψήφιό της

Την Κυριακή οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης

Αλλαγή στο κοινοβουλευτικό προγραμματισμό της κυβέρνησης έφεραν οι εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους και τελικά οι προγραμματικές δηλώσεις πήραν μικρή αναβολή 24 ωρών. Ετσι η πρώτη ομιλία του Αλέξη Τσίπρα ως πρωθυπουργού στην Ολομέλεια που θα σηματοδοτήσει και την έναρξη της τριήμερης συζήτησης θα γίνει το απόγευμα της Κυριακής και η διαδικασία θα κλείσει με την ψήφο εμπιστοσύνης τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ