Ανησυχίες και ενστάσεις από τους Ευρωπαίους στο Euroworking Group - iefimerida.gr

Ανησυχίες και ενστάσεις από τους Ευρωπαίους στο Euroworking Group

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πριν καν προλάβει να μιλήσει κατ' ιδίαν με τον υπουργό του Γιάννη Βαρουφάκη, ο καθηγητής Γιώργος Χουλιαράκης βρέθηκε να εκπροσωπεί τη χώρα στο χθεσινό Euroworking Group όπου η υποδοχή που του επιφύλαξαν οι υπόλοιποι εκπρόσωποι των άλλων 18 υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης ήταν μάλλον χλιαρή.

Στο τραπέζι της χθεσινής συνεδρίασης του Euroworking Group στις Βρυξέλλες τέθηκε θέματα προπαρασκευαστικά του Eurogroup της 16ης Φεβρουαρίου, ενώ συζητήθηκε και το ενδεχόμενο να συγκληθεί εκτάκτως το κονκλάβιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις 11 του μηνός, χωρίς να αποκλείεται να χρειαστεί να συνεδριάσει ξανά και πριν τα τέλη Φεβρουαρίου, αν δεν έχει βρεθεί ακόμα λύση στο ελληνικό ζήτημα ή δεν υπάρξει ως τότε αίτημα της Αθήνας για παράταση του ελληνικού προγράμματος.

Πέραν από το γεγονός ότι η χθεσινή συνεδρίαση του Euroworking Group αποτελούσε κάτι σαν το βάπτισμα του πυρός για τον κ. Χουλιαράκη, ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών αντιμετώπισε και άλλες... δυσκολίες όπως ότι δεν μπορούσε να δεσμεύσει την νέα ελληνική κυβέρνηση για τις θέσεις της, πριν καν τις παρουσιάσει η ίδια στη Βουλή και λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά και την αγωνία ακόμη και για το αν θα γίνει η συνεδρίαση του Euroworking Group χθες το βράδυ ή θα αναβαλλόταν για σήμερα.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, στο χθεσινό Euroworking Group που ξεκίνησε τελικά το βράδυ με μεγάλη καθυστέρηση, οι εκπρόσωπο των άλλων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων εξέφρασαν τις ανησυχίες και τις ενστάσεις τους σε θέματα που αφορούν το ελληνικό ζήτημα, ενώ κάποιοι έθεσαν και τη σύσταση να ζητήσει η Αθήνα νέα παράταση στο ελληνικό πρόγραμμα που λήγει στις 28 Φεβρουαρίου, για να μην βρεθεί η Ελλάδα «στο κενό».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Eurogroup Euroworking Group Γιωργος Χουλιαράκης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ