Τσίπρας σε υπουργούς: Πείτε μου σε ποιες σπατάλες θα βάλετε τέλος για να βρείτε χρήματα - iefimerida.gr

Τσίπρας σε υπουργούς: Πείτε μου σε ποιες σπατάλες θα βάλετε τέλος για να βρείτε χρήματα

SOOC/ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΜΥΡΙΛΛΑΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη μαραθώνια συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τους υπουργούς να τοποθετηθούν επί των όσων θα παρουσιάσουν ο καθένας στις προγραμματικές δηλώσεις και μάλιστα να πουν από που θα εξοικονομήσουν χρήματα.

Επίσης, έγιναν συστάσεις προκειμένου να αποφεύγονται οι πολλές δηλώσεις. Παράλληλα, έγινε και μια συνολική συζήτηση για το πώς θα συγκεκριμενοποιηθεί το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» στις Προγραμματικές. Εγινε αποτίμηση της χθεσινοβραδινής απόφασης της ΕΚΤ με τα περισσότερα κυβερνητικά στελέχη να τη χαρακτηρίζουν κίνηση πολιτικής πίεσης που θα έχει πολύ μικρή οικονομική επιβάρυνση γιατί -όπως εκτίμησαν- tο τραπεζικό σύστημα είναι απολύτως ασφαλές τόσο στο επίπεδο της ρευστότητας όσο και της χρηματοδότησης. Αυτό επιβεβαίωσε και ο Διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας σε συνάντηση που είχε με τον Γιάννη Δραγασάκη.

Το κυβερνητικό συμβούλιο αναμένεται να συνεδριάσει και πάλι το Σάββατο ενώ η συζήτηση για τις Προγραμματικές θα ξεκινήσει με την ομιλία του πρωθυπουργού την Κυριακή, στις 19.00 και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με την ψηφοφορία την Τρίτη τα μεσάνυχτα. Οσο για την πρόταση για την Προεδρία της Δημοκρατίας αναμένεται μα τεθεί μετά τις προγραμματικές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ