Deutsche Bank: Ψήφος εμπιστοσύνης στις ελληνικές τράπεζες αλλά ανησυχία για τις καταθέσεις - iefimerida.gr

Deutsche Bank: Ψήφος εμπιστοσύνης στις ελληνικές τράπεζες αλλά ανησυχία για τις καταθέσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την άποψη πως οι ελληνικές τράπεζες θα συνεχίσουν να δέχονται διευκολύνσεις στο κομμάτι της ρευστότητας από την ΕΚΤ μέσω του ELA εκφράζει η Deutsche Bank, σημειώνοντας ότι υπάρχει «άνοδος» στο τραπεζικό σύστημα, αλλά και ένα ευρύ φάσμα πιθανών αποτελεσμάτων.

Σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα της Γερμανίας υπάρχουν σημαντικά μαξιλαράκια ασφαλείας για το μέγεθος αυτών των διευκολύνσεων, ενώ, σημειώνεται ότι οι τράπεζες δεν θα υποστούν σημαντική πίεση από τις αναλήψεις των καταθέσεων.

Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, επισημαίνει ότι η σημαντική εκροή καταθέσεων, 3 δισ. τον Δεκέμβριο και 11 δισ. τον Ιανουάριο, είναι ένα ζητούμενο, ενώ η φυγή κεφαλαίων αναμένεται να συνεχιστεί εξαιτίας της πολιτικής αβεβαιότητας και της ανησυχίας σχετικά με τη θέση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ