Ολάντ και Μέρκελ επισκέπτονται εσπευσμένα το Κίεβο και τη Μόσχα - iefimerida.gr

Ολάντ και Μέρκελ επισκέπτονται εσπευσμένα το Κίεβο και τη Μόσχα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η επιλογή της διπλωματίας δεν μπορεί να παραταθεί επ΄ αόριστον» στην ουκρανική κρίση, δήλωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

«Η Γαλλία θέλει να αποφύγει τον πόλεμο» στην Ουκρανία, δήλωσε ο Ολάντ στη συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια της οποίας ανακοίνωσε ότι μεταβαίνει σήμερα, μαζί με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, στο Κίεβο και αύριο στη Μόσχα.

Ο γάλλος πρόεδρος διευκρίνισε πως στόχος των επισκέψεων είναι να επιτευχθεί μια συμφωνία για την επίλυση της σύγκρουσης η οποία να είναι αποδεκτή απ' όλες τις πλευρές.

«Επί αρκετές ημέρες, η Άνγκελα Μέρκελ και εγώ εργασθήκαμε πάνω σ' ένα κείμενο ... ένα κείμενο που μπορεί να γίνει αποδεκτό απ' όλους», δήλωσε ο Ολάντ στη συνέντευξη.

Ο ίδιος προειδοποίησε για τους κινδύνους από την κλιμάκωση στην Ουκρανία: «Τώρα βρισκόμαστε σε έναν πόλεμο, και σε έναν πόλεμο που θα μπορούσε να γίνει ένας ολοκληρωτικός πόλεμος».

Ο Ολάντ πρόσθεσε πως η Γαλλία δεν τάσσεται υπέρ της ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ