Η Χαλκιδική ψήφισε υπέρ της εξόρυξης χρυσού - iefimerida.gr

Η Χαλκιδική ψήφισε υπέρ της εξόρυξης χρυσού

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα πρόσφατα αποτελέσματα απο τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου απέδειξαν οτι η πλειοψηφία του τοπικού πληθυσμού της Χαλκιδικής είναι τελικά υπέρ της εξόρυξης χρυσού.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Αριστοτέλη στην Χαλκιδική έχει 16 χωριά απο τα οποία τα 11 είναι ορεινά μεταλλευτικά χωριά και υπέρ της εξόρυξης εκπροσωπώντας το 66% του συνολικού πληθυσμού και μόνο τα 5 που είναι παραθαλάσσια είναι κατά της επένδυσης εκπροσωπώντας το 34% του συνολικού πληθυσμού.

Σύμφωνα με τα εκλογικά αποτελέσματα τα 11 χωριά που υποστηρίζουν την επένδυση έδωσαν το 47% στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που έλαβε 25%. Τα 5 χωριά που είναι κατά της εξόρυξης χρυσού ανέδειξαν τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα με ποσοστό 48% και τη ΝΔ δεύτερο κόμμα με 20%.

Απο τα παραπάνω αποτελέσματα φαίνεται ξεκάθαρα οτι η πλειοψηφία των κατοίκων της Χαλκιδικής ψήφισε υπερ της επένδυσης και όχι κατά όπως συχνά παρουσιάζεται απο όσους αντιτίθενται στην ανάπτυξη της μεταλλείας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ