Η Bundesbank σφίγγει κι άλλο τον κλοιό -Να μπουν αυστηρά κριτήρια για τον ELA - iefimerida.gr

Η Bundesbank σφίγγει κι άλλο τον κλοιό -Να μπουν αυστηρά κριτήρια για τον ELA

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με σκληρή γλώσσα μίλησε ο Γερμανός τραπεζίτης Γενς Βάιντμαν και μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, λίγες ώρες αφότου ανακοινώθηκε η απόφαση της ΕΚΤ να σταματήσει την αποδοχή ελληνικών ομολόγων.

Θέλοντας να σφίξει κι άλλο τον κλοιό γύρω από την Ελλάδα και το τραπεζικό σύστημα σημειώνει: «Η ρευστότητα του ELA θα πρέπει να δίνεται μόνο βραχυπρόθεσμα και μόνο σε φερέγγυες τράπεζες» δήλωσε ο επικεφαλής της Bundesbank, Γενς Βάιντμαν μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Boersen Zeitung και συμπλήρωσε: «Είμαι της άποψης ότι θα πρέπει να εφαρμόζουμε αυστηρά κριτήρια με τον ELA. Εάν από αυτό υπάρξουν επιπτώσεις στην χρηματοοικονομική σταθερότητα, τότε θα πρέπει οι πολιτικοί να ανταποκριθούν στις ευθύνες τους»

«Κυβερνήσεις και κοινοβούλια πρέπει να λάβουν αποφάσεις για το εάν και πως θα κρατήσουν ζωντανές τις τράπεζες ή θα τις εκκαθαρίσουν. Εν τέλει, αυτό μπορεί να αφορά τα χρήματα των φορολογούμενων πολιτών».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γενς Βάιντμαν ELA ΕΚΤ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ