Όλι Ρεν: Τον Οκτώβριο η επικύρωση των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου - iefimerida.gr

Όλι Ρεν: Τον Οκτώβριο η επικύρωση των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καθυστερήσεις στην επικύρωση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου διαπιστώνει Φινλανδός επίτροπος, Όλι Ρεν, και εκτιμά ότι τα εθνικά κοινοβούλια των χωρών της Ευρωζώνης θα έχουν επικυρώσει τη συμφωνία για τη διάσωση της Ελλάδας προς το τέλος Σεπτεμβρίου ή, το αργότερο, μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το γεγονός ότι η επικύρωση των αποφάσεων του Ιουλίου έχει πάρει πολύ χρόνο, και έχει τροφοδοτήσει την αβεβαιότητα», είπε ο Όλι Ρεν, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Φινλανδίας.

«Αυτό είναι ορατό, καθώς η ανάπτυξη έχει επιβραδυνθεί σημαντικά στην Ευρώπη και τα προβλήματα στις προβληματικές χώρες είναιο ακόμα πιο σοβαρά», τόνισε.

Ο επίτροπος τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό η ΕΚΤ να στηρίζει τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην Ευρωζώνη, καθώς οι πολιτικές αποφάσεις απαιτούν χρόνο.

«Πάντως, έχω εμπιστοσύνη ότι τα κοινοβούλια της Ευρωζώνης είναι ικανά να εγκρίνουν τις αποφάσεις εντός της προθεσμίας, είτε στα τέλη Σεπτεμβρίου ή στις αρχές Οκτωβρίου», σημείωσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ