Σε δίκη παραπέμπονται όλοι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής - iefimerida.gr

Σε δίκη παραπέμπονται όλοι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την παραπομπή σύσσωμης της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής για το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης αποφάσισε με πλειοψηφία (2-1) το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας.

Με το υπ αριθμόν 215 βούλευμα του το Δικαστικό Συμβούλιο παραπέμπει συνολικά 72 κατηγορουμένους που εμπλέκονται στις δικογραφίες της ΧΑ, οι οποίες αφορούν σε αδικήματα όπως ανθρωποκτονίες, απόπειρες ανθρωποκτονιών, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, εμπρησμούς κ.ά.

Ο δικαστής που μειοψήφησε έχει την άποψη ότι δεν στοιχειοθετείται η αντικειμενική υπόσταση του αδικήματος της εγκληματικής οργάνωσης γιατί σύμφωνα με τη συνθήκη του Παλέρμο, την οποία έχει κυρώσει η χώρα μας, για να στοιχειοθετηθεί το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης πρέπει να υπάρχει οικονομικό όφελος.

Υπενθυμίζεται ότι είχαν παραπεμφθεί συνολικά σε δίκη 85 άτομα εκ των οποίων ζητείται να παραπεμφθούν 72, ενώ με το ίδιο βούλευμα διατηρούνται οι προφυλακίσεις όσων βρίσκονται ακόμα στη φυλακή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ