To Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης κολλημένο στην αίθουσα αναμονής: Τι δηλώνει η νέα διευθύντρια - iefimerida.gr

To Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης κολλημένο στην αίθουσα αναμονής: Τι δηλώνει η νέα διευθύντρια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Αυτό το πολύπαθο και πολυαναμενόμενο μουσείο πότε θα ανοίξει;», ρωτήσαμε την Κατερίνα Κοσκινά, διευθύντρια του ΕΜΣΤ, στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου για την έκθεση του Αλκη Πιερράκου στην Πινακοθήκη Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα. Και ούτε λίγο ούτε πολύ, απάντησε «τουλάχιστον ας μας το παραδώσουν πρώτα!».

Η Κατερίνα Κοσκινά ήταν διστακτική, προσεκτική, φειδωλή όσο οι δημοσιογράφοι την πολιορκούσαμε και τη βομβαρδίζαμε με ερωτήσεις. Μας εξήγησε ότι πρέπει να περιμένουμε να δούμε και τις προθέσεις της νέας κυβέρνησης, της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Πολιτισμού. «Να δούμε τι θα πει και ο πρωθυπουργός στις προγραμματικές δηλώσεις του το Σάββατο», δήλωσε με νόημα.

Εχει ήδη ζητήσει συνάντηση με τον Νίκο Ξυδάκη βέβαια, έχει παραδώσει τον εκθεσιακό χώρο στο Ωδείο Αθηνών μαζί με τον εξοπλισμό, ενώ αυτή τη στιγμή οι εργαζόμενοι του ΕΜΣΤ εξακολουθούν να στεγάζονται στα γραφεία τους στο ιστορικό κτίριο του Ωδείου, πλάι στο περιστύλιο. Οπως εξηγεί η Κατερίνα Κοσκινά, το κτίριο του ΦΙΞ δεν έχει καν παραδοθεί ακόμη στη διοίκηση προκειμένου να πραγματοποιηθεί η διαδικασία μεταφοράς και η έναρξη των εργασιών για τη λειτουργία του μουσείου.

To Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης κολλημένο στην αίθουσα αναμονής: Τι δηλώνει η νέα διευθύντρια  | iefimerida.gr 0

Είναι θέμα του υπουργείου ουσιαστικά να συντονίσει και να επισπεύσει τις σχετικές διαδικασίες μεταξύ του εργολάβου και της διαχειριστικής αρχής του έργου. Θα ακολουθήσει ο έλεγχος ότι τα πάντα έγιναν όπως έπρεπε, οι προκηρύξεις για τις προσλήψεις του απαιτούμενου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ (εάν και εφόσον δεν προκύψει οικονομικό θέμα) και όλα τα υπόλοιπα. Ολη αυτή η διαδικασία θα διαρκέσει τουλάχιστον τρεις μήνες, άρα είναι μάλλον δύσκολο να δούμε τα θυρανοίξια του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης πριν από το φθινόπωρο του 2015.

Το θέμα του ΕΜΣΤ μοιραία αποτελεί μία από τις προτεραιότητες, τις επείγουσες εκκρεμότητες της νέας πολιτικής ηγεσίας και αναμένουμε με εξαιρετικό ενδιαφέρον τις σχετικές δηλώσεις. Υπενθυμίζουμε ότι ο Νίκος Ξυδάκης, λόγω και της δημοσιογραφικής διαδρομής του, είναι άριστος γνώστης των εικαστικών τεχνών και των προσώπων και θεσμών του χώρου.
Το μόνο που μπόρεσε να υποσχεθεί η Κατερίνα Κοσκινά στους δημοσιογράφους φεύγοντας από την Πινακοθήκη Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα ήταν πως αμέσως μόλις είναι εφικτό θα δώσει συνέντευξη Τύπου στην οποία πολλές ερωτήσεις θα απαντηθούν και νέα δεδομένα θα δημιουργηθούν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ