Αυτό είναι το νέο όπλο της Ford, το Focus RS - iefimerida.gr

Αυτό είναι το νέο όπλο της Ford, το Focus RS

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επίσημη πρεμιέρα λοιπόν για το ολοκαίνουργιο, πολύ-αναμενόμενο και πολλά υποσχόμενο Ford Focus RS και ταυτόχρονα τέλος στη φημολογία που είχε αναπτυχθεί γύρω από το νέο όπλο της μεγάλης πολυεθνικής.

Το νέο Focus RS της 3ης γενιάς είναι για πρώτη φορά, όπως πρώτο αποκάλυψε το www.carzine.gr, στην ιστορία του τετρακίνητο κι αυτό προκειμένου τα 320 άλογα που αποδίδει ο κινητήρας το να περνούν πιο καλά και πιο αποτελεσματικά στην άσφαλτο. Μάλιστα το σύστημα All Wheel Drive (AWD) που διαθέτει έχει και χαρακτηριστικά Torque Vectoring, ελέγχει δηλαδή ηλεκτρονικά 100 φορές το δευτερόλεπτο την κατανομή της ροπής στους τροχούς, προσομοιώνοντας έτσι το μπλοκέ διαφορικό και αυξάνοντας τα δυναμικά χαρακτηριστικά.

Ο κινητήρας του Focus RS είναι ο επίσης καινούργιος EcoBoost των 2.300 κυβικών που κινεί και την καινούργια Mustang και για την περίπτωση έχει σύστημα υπερ-τροφοδότησης twin scroll για μικρότερη αδράνεια και μεγαλύτερο υπερσυμπιεστή για ακόμα περισσότερα άλογα. Τα οποία, όπως είπαμε, φτάνουν τα 320, ενώ το όριο περιστροφής είναι στις 6.800 σ.α.λ.

Όσο για τα λάστιχα είναι Michelin Pilot Sport Cup 2 της διάσταση 235/35 σε ζάντες 19 ιντσών. Περισσότερα στοιχεία, μεταξύ αυτών και οι επιδόσεις, θα ανακοινωθούν περίπου σε ένα μήνα, κατά τη διάρκεια της έκθεσης της Γενεύης όπου βέβαια θα είναι παρόν.

Αυτό είναι το νέο όπλο της Ford, το Focus RS | iefimerida.gr 0
Αυτό είναι το νέο όπλο της Ford, το Focus RS | iefimerida.gr 1
Αυτό είναι το νέο όπλο της Ford, το Focus RS | iefimerida.gr 2
Αυτό είναι το νέο όπλο της Ford, το Focus RS | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ford Focus RS έκθεση Γενεύης αυτοκίνητο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ