Σακελλαρίδης: Τις 10 πρώτες μέρες εξυψώσαμε το φρόνημα του ελληνικού λαού - iefimerida.gr

Σακελλαρίδης: Τις 10 πρώτες μέρες εξυψώσαμε το φρόνημα του ελληνικού λαού

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για την πορεία των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας στην Ευρώπη για το χρέος, αλλά και για τη στάση της αντιπολίτευσης μίλησε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης σε συνέντευξή του την Τετάρτη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε στα Παραπολιτικά FM, μεταξύ άλλων: «Έχουμε μπει σε μία πορεία σημαντικής, ουσιαστικής, πραγματικής διαπραγμάτευσης, κάτι που δεν το είχαμε δει να συμβαίνει από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Με τους Ευρωπαίους υπάρχουν κοινά σημεία, κοινές αναφορές, ταυτίσεις απόψεων σε σημαντικά ζητήματα τα οποία θέτουμε και στην ατζέντα της διαπραγμάτευσης. Θα υπάρξουν ουσιαστικές εξελίξεις. Μία νέα πολιτική συμφωνία, μια νέα συμφωνία, με τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά κι ένα διαφορετικό πλαίσιο πολιτικής απ΄αυτό που μας είχαν συνηθίσει να συμφωνούν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Έχει σημασία να γίνει το χρέος βιώσιμο για να μπορέσουμε να ελαφρύνουμε τα φορολογικά βάρη τα οποία έχουν οι Έλληνες φορολογούμενοι. Αν βρεθεί χρόνος ο κ. Τσίπρας δεν θα είχε κανένα απολύτως πρόβλημα να συναντήσει την κ. Μέρκελ».

Και συμπλήρωσε για τη στάση της ΝΔ: «Διαβάζω τη δήλωση του κ. Καραγκούνη που αναφέρθηκε στις χθεσινές δηλώσεις του κ. Τσίπρα. Νομίζω ότι πραγματικά έχει σημασία να μην υπάρχει τόσο μεγάλη αμετροέπεια από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας με την πολιτική της ο ελληνικός λαός είχε μια τόσο πρόσφατη εμπειρία. Επομένως θα ζητούσαμε αυτή τη στιγμή να υπάρχει μια πραγματική στήριξη, να μην υπονομεύεται η διαπραγματευτική προσπάθεια που γίνεται για πρώτη φορά από ελληνική κυβέρνηση και όσοι δεν έκαναν τίποτα τον προηγούμενο καιρό τουλάχιστον να μη μιλάνε με έναν τέτοιο τρόπο για την ελληνική κυβέρνηση που αυτή τη στιγμή εκφράζει τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού όχι μέσω του εκλογικού αποτελέσματος αλλά μέσω των πρώτων βημάτων που έχει κάνει τις πρώτες δέκα ημέρες».

Τέλος, ο κ. Σακελλαρίδης ανέφερε: «Σήμερα θα γυρίσει ο πρωθυπουργός και νομίζω ότι θα έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα και για το χρονοδιάγραμμα. Αυτό που θα ήθελα να πω πριν κλείσουμε είναι ότι έχω την αίσθηση ότι πραγματικά τουλάχιστον αυτές τις δέκα πρώτες ημέρες η κυβέρνηση έχει καταφέρει να εξυψώσει και το φρόνημα του ελληνικού λαού. Αυτή τη στιγμή βλέπουμε για παράδειγμα ότι για πρώτη φορά έχουν μπει αυτά τα ζητήματα στην ατζέντα και έχει καταφέρει να την ορίζει η ελληνική κυβέρνηση. Για αυτό νομίζω ότι είναι και σημαντικό - καταλαβαίνω ότι υπάρχει μια στάση αναμονής και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, παρακολουθούν αμήχανα μια νέα ελληνική κυβέρνηση για την οποία έλεγαν προεκλογικά ότι θα φέρει την καταστροφή, να βλέπουν να ανοίγει βήματα και να κάνει σημαντικές τομές στη διεθνή οικονομική διπλωματία- να είναι λίγο πιο προσεκτικές οι δηλώσεις που γίνονται».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ