Financial Times: Ο Βαρουφάκης συναντήθηκε με τον Τόμσεν του ΔΝΤ - iefimerida.gr

Financial Times: Ο Βαρουφάκης συναντήθηκε με τον Τόμσεν του ΔΝΤ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πέραν των δύο επίσημων συναντήσεων που είχε ο Γιάνης Βαρουφάκης πριν από λίγες ημέρες στο Παρίσι, είχε και μια που δεν τράβηξε πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά ήταν άκρως σημαντική.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο των Financial Times, Πίτερ Σπίγκελ ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ στο περιθώριο των συναντήσεων του με τον Πιέρ Μοσκοβισί και Μισέλ Σαπέν, είχε στην «Πόλη του Φωτός» και συνάντηση με τον γνωστό μας Πολ Τόμσεν που είναι ο αναπληρωτής διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ο Σπίγκελ επικαλείται δύο αξιόπιστες πηγές του οι οποίες τον πληροφόρησαν πως αυτή η συνάντηση όντως έγινε στο Παρίσι. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν υπάρχουν για το αντικείμενο και το αποτέλεσμα της συνάντησης, ωστόσο αν ισχύει τότε είναι φανερό πως η ελληνική πλευρά έχει ξεκινήσει και μια παράλληλη διαπραγμάτευση με το ΔΝΤ. Να σημειωθεί πως πηγές του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαίωσαν ότι όντως υπήρξε συνάντηση γνωριμίας Βαρουφάκη-Τόμσεν το Σαββατοκύριακο στο Παρίσι.

Financial Times: Ο Βαρουφάκης συναντήθηκε με τον Τόμσεν του ΔΝΤ  | iefimerida.gr 0

Η ανάρτηση του Σπίγκελ στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter

Επιβεβαίωσε και το ΔΝΤ

Αργότερα τη συνάντηση επιβεβαίωσε και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Συγκεκριμένα, εκπρόσωπός του παραδέχθηκε ότι ο κ. Βαρουφάκης και ο κ. Τόμσεν συναντήθηκαν το Σαββατοκύριακο «για να γνωριστούν» και «να συζητήσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα». Σύμφωνα επίσης με τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ, «υπάρχει συμφωνημένο πλαίσιο διαχείρισης του χρέους βάσει του τρέχοντος προγράμματος».

Όπως τόνισε «δεν έχει υπάρξει καμία συζήτηση με τις ελληνικές αρχές περί αλλαγής αυτού του πλαισίου».-

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γιάνης Βαρουφάκης Πόλ Τόμσεν ΔΝΤ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ