Χρηματιστήριο: Τελικά... άνοδος, μετά από συνεδρίαση-ασανσέρ - iefimerida.gr

Χρηματιστήριο: Τελικά... άνοδος, μετά από συνεδρίαση-ασανσέρ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά την εκρηκτική χθεσινή άνοδο-ρεκόρ του Γενικού Δείκτη (+11,27%), σήμερα το πρωί το Χρηματιστήριο άνοιξε με απώλειες, που προήλθαν από κατοχύρωση βραχυπρόθεσμων κερδών.

Από την αρχή της συνεδρίασης οι πωλητές... επικρατούσαν των αγοραστών, με αποτέλεσμα στις 13.15 ο Δείκτης να υποχωρεί κατά 1,97%. Ωστόσο, και σταδιακά, ο Δείκτης άρχισε να ανακάμπτει και οι αγορές να διευρύνονται, και έτσι στις 15.25 το Χρηματιστήριο κινούνταν ανοδικά, στο +2,15%. Το σκηνικό αυτό διατηρήθηκε για περίπου δύο ώρες, μέχρι που στις 16.15 ο Δείκτης πέρασε πάλι στο... κόκκινο, με τις απώλειες στις 16.22 να είναι 1,04%. Λίγο πριν από το κλείσιμο, όμως, γύρισε και πάλι σε ανοδική τροχιά, για να κλείσει τελικά στις 848,04 μονάδες, με ενίσχυση κατά 0,89%.

Χρηματιστήριο: Τελικά... άνοδος, μετά από συνεδρίαση-ασανσέρ | iefimerida.gr 0

Οδηγός της ανόδου ήταν ο τραπεζικός δείκτης, που έκλεισε στο +9,26%, στον απόηχο των επαφών του Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, αλλά και της σημερινής συνάντησης του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, καθώς και με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αύριο, Πέμπτη.

Υπενθυμίζεται ότι η χθεσινή εκτίναξη του Γενικού Δείκτη κατά 11,27% ήταν η μεγαλύτερη ημερήσια άνοδος των τελευταίων 3,5 ετών, μετά δηλαδή το εντυπωσιακό +14,37% της 29ης Αυγούστου 2011.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ