Οι 20 τρελοί και παρανοϊκοί λόγοι για τους οποίους ερωτεύεται ένας άνθρωπος - iefimerida.gr

Οι 20 τρελοί και παρανοϊκοί λόγοι για τους οποίους ερωτεύεται ένας άνθρωπος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Ηταν γραφτό», θέλουν να πιστεύουν κάποιοι που έχουν συναντήσει το έτερον ήμισυ σε αυτή τη ζωή. Ισως όμως το πεπρωμένο να είναι το τελευταίο που μετρά σε αυτή τη μυστήρια υπόθεση που λέγεται έρωτας.

Τα γένια, τα χρώματα, ένας σκύλος ή ακόμη και το αν μοιάζει κάποιος στους γονείς μας είναι μερικοί από τους λόγους που μας κάνουν να ερωτευτούμε. Το Business Insider συγκέντρωσε μερικούς από τους πιο τρελούς και παρανοϊκούς λόγους για τους οποίους βρίσκουμε ελκυστικό κάποιο άτομο.

Σύμφωνα λοιπόν με μελέτες, οι περίεργοι λόγοι για τους οποίους μπορεί να σας ερωτευτεί κάποιος είναι οι εξής:

Μοιάζετε πραγματικά πάρα πολύ
Το ότι τα αντίθετα έλκονται ισχύει στη φυσική, αλλά μάλλον όχι στη ζωή, σύμφωνα με έρευνα που έχει δείξει ότι οι άνθρωποι ερωτεύονται εκείνους με τους οποίους έχουν παρόμοια προσωπικότητα και καθημερινότητα γιατί έτσι καταλαβαίνουν πιο εύκολα τον άλλον.

Μοιάζετε με τον γονιό του αντίθετου φύλου από το δικό του
Τελικά οι γυναίκες ψάχνουν τον... μπαμπά τους και οι άνδρες τη μαμά τους αναζητώντας το έτερον ήμισυ. Ψυχολόγοι διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι έλκονται από εκείνους που έχουν τα ίδια μαλλιά και χρώμα ματιών με τους γονείς τους και μάλιστα της ηλικίας που είχαν εκείνοι, όταν τους έφεραν στον κόσμο.

Μυρίζετε σωστά
Σύμφωνα με έρευνα, όταν οι γυναίκες είναι σε ωορρηξία, προτιμούν τη μυρωδιά T-shirt που έχουν φορέσει άνδρες με υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης.

Εχετε τα χέρια σας και τον κορμό σας ανοιχτό
Η γλώσσα του σώματος έχει ιδιαίτερη σημασία. Αν έχετε τα χέρια σας στις τσέπες και τους ώμους γυρτούς, στέλνετε το σήμα ότι δεν ενδιαφέρεστε. Αντίθετα, μιλώντας με τα χέρια σε ανοιχτή στάση, δείχνετε ότι είστε διαθέσιμοι.

Εχετε τη σωστή φωνή
Η φωνή στέλνει μηνύματα για το αν ενδιαφέρεστε. Οι γυναίκες μιλούν πιο χαμηλά όταν τις ελκύει κάποιος, ενώ οι άνδρες κάνουν το αντίθετο.

Κοιτάζετε τον άλλο στα μάτια για 2 λεπτά
Πείραμα έδειξε ότι αυτό δημιουργεί αισθήματα πάθους και τρυφερότητας.

Είστε ψηλός
Οι ψηλοί άνθρωποι, ιδιαίτερα οι άνδρες, έχουν μεγαλύτερη επιτυχία στις ερωτικές σχέσεις.

Κάνετε κάτι συναρπαστικό μαζί
Ψυχολόγοι έκαναν έναν πείραμα το 1974. Εβαλαν άνδρες να διασχίσουν μία ψηλή, ασταθή γέφυρα και άλλους να κάνουν βόλτα σε μία πιο ασφαλή Μετά συνάντησαν μία γυναίκα, που τους έκανε μία σειρά από ερωτήσεις και στο τέλος τους έδινε το τηλέφωνό της. Οσοι είχαν περάσει από την πρώτη γέφυρα, ήταν πιο πιθανό να τηλεφωνήσουν στη γυναίκα από ότι οι υπόλοιποι, γιατί η περιπέτεια τους προκαλούσε ερεθισμό από την αγωνία, που οι άνδρες μπέρδευαν με την αντίδρασή τους για τη γυναίκα που μόλις είχαν γνωρίσει.

Εχετε ένα «ζεστό» ραντεβού
Σε πείραμα, οι μετέχοντες ήπιαν κρύα ή ζεστά ροφήματα ενώ γνώριζαν κάποιον. Οσοι είχαν καταναλώσει κάτι ζεστό, αργότερα δήλωσαν ότι ο άνθρωπος που συνάντησαν ήταν πιο «ζεστός», γιατί ο εγκέφαλός τους ήταν ήδη επηρεασμένος.

Ζείτε κοντά του
Ερευνα στο ΜΙΤ έδειξε ότι οι φοιτητές ένιωθαν πιο κοντά σε όσους ζούσαν σε διπλανά δωμάτια στους κοιτώνες. Πιθανότατα αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι συναντιούνταιν τυχαία πιο συχνά, οπότε ένιωθαν μεγαλύτερη οικειότητα μαζί τους.

Μένετε σε ένα όμορφο σπίτι
Οι γυναίκες έλκονται από άνδρες με ωραία αυτοκίνητα. Αλλά τα αρσενικά φαίνονται πιο ενδιαφέροντα στα μάτια τους και όταν ζουν σε ένα πολυτελές διαμέρισμα.

Εχετε σκύλο
Μελέτη του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν έδειξε ότι οι γυναίκες θεωρούσαν πιο ελκυστικούς όσους έχουν σκύλο γιατί δείχνει τάση για δέσμευση, ενώ ο ιδιοκτήτης του τετράποδου θεωρείται πιο χαλαρός.

Δεν σας αρέσει στην πρώτη συνάντηση
Είναι πιο πιθανό κάποιος να ενδιαφερθεί για έναν άνθρωπο που δεν τον θεώρησε ελκυστικό την πρώτη φορά που τον είδε, αλλά αλλάζει γνώμη στη συνέχεια.

Εχετε τον ίδιο ρυθμό στο περπάτημα
Πανεπιστημιακή έρευνα έδειξε ότι οι άνδρες περπατούν πιο αργά, ώστε να ακολουθούν το ρυθμό της γυναίκας, όταν ενδιαφέρονται ερωτικά για εκείνη.

Είναι λιγότερο, ή το ίδιο όμορφοι με εσάς
Οσο πιο όμορφος είναι κάποιος, τόσο πιο πιθανό είναι να ικανοποιείται πιο δύσκολα.

Κάνετε Botox
Σε ευρωπαϊκή μελέτη για τη γήρανση του προσώπου, οι ερευνητές ήθελαν να εξετάσουν αν το Botox βοηθά τις γυναίκες να βρουν σύντροφο. Αποδείχθηκε ότι όσες το έκαναν, αντιμετωπίζονταν ως πιο νέες, ελκυστικές και υγιείς.

Χαμογελάτε συχνά
Πειράματα στην Ελβετία έδειξαν ότι οι άνθρωποι συνδέουν την ελκυστικότητα με το πόσο χαμογελά ο άλλος.

Παίζετε μουσική
Ανδρας που κρατούσε μία κιθάρα αρχικά και στη συνέχεια μία αθλητική τσάντα, ζήτησε από 300 γυναίκες να βγουν ραντεβού, σε ένα πείραμα στη Γαλλία. Οταν κρατούσε την κιθάρα κατάφερε να μαζέψει περισσότερα τηλέφωνα.

Φοράτε κόκκινο
Σε μελέτη στη Σλοβακία, οι γυναίκες που φορούσαν κόκκινα ρούχα είχαν μεγαλύτερη επιτυχία. Ισως αυτό οφείλεται στα σεξουαλική σήματα, γιατί οι γυναίκες χρησιμοποιούν το κόκκινο για να προσελκύσουν συντρόφους. Αλλά και τα θηλυκά έλκονται από άνδρες που φορούν κόκκινο, γιατί στην περίπτωσή τους δείχνει κύρος.

Εχετε συγκεκριμένο μούσι
Μελέτη στην Αυστραλία απέδειξε ότι οι γυναίκες βρίσκουν τα γένια μερικών ημερών πιο ελκυστικά από τις πλούσιες γενειάδες ή τα φρεσκοξυρισμένα πρόσωπα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μελέτες έρωτας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ