Ο δολοφονημένος με δηλητήριο πρώην πράκτορας της KGB είχε κατηγορήσει τον Πούτιν για παιδοφιλία – Το επίμαχο βίντεο - iefimerida.gr

Ο δολοφονημένος με δηλητήριο πρώην πράκτορας της KGB είχε κατηγορήσει τον Πούτιν για παιδοφιλία – Το επίμαχο βίντεο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αποτελεί μια από τις υποθέσεις που απασχολούν επί σειρά ετών την Ρωσία και όχι μόνο. Η δολοφονία του πρώην πράκτορα της KGB Αλεξάντερ Λιτβιένκο το 2006, παραμένει ακόμα ένα άλυτο μυστήριο, που αφήνει περιθώρια για πολλές εικασίες.

Ενώπιον του βρετανικού δικαστηρίου, η γυναίκα του δολοφονημένου πρώην πράκτορα, στην κατάθεση της αποκάλυψε ένα στοιχείο που ως τώρα δεν ήταν γνωστό. Ενα άρθρο του Λιτβιένκο που είχε δημοσιευτεί μόλις λίγους μήνες πριν από τον θάνατο του και ίσως να αποδειχτεί... μοιραίο.

Τα νέα δεδομένα στην υπόθεση του Ρώσου πράκτορα που δολοφονήθηκε, πίνοντας δηλητηριασμένο τσάι, είναι πραγματικά ενδιαφέροντα. Συγκεκριμένα, μόλις λίγους μήνες πριν από την δολοφονία του, ο Λιτβίενκο είχε δημοσιεύσει ένα άρθρο το οποίο κατηγορούσε ανοιχτά τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν, για παιδοφιλία.

Ενα βίντεο που παρουσίαζε τον Ρώσο πρόεδρο να φιλάει ένα άγνωστο παιδί στην κοιλιά είχε προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις του πρώην πράκτορα της KGB. «Ολος ο κόσμος είναι σοκαρισμένος. Κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί ο Πούτιν θέλησε να κάνει κάτι τόσο παράξενο, όπως το να φιλήσει ένα άγνωστο, μικρό παιδί στην κοιλιακή χώρα» ήταν λίγα από τα λόγια στο κείμενο του Λιτβιένκο που «στόχευε» τον Βλάντιμιρ Πούτιν.

Φυσικά, αυτή ήταν μια από τις πολλές «ενοχλητικές» κατηγορίες του Λιτβιένκο προς τον Ρώσο πρόεδρο. Η σχέση των δύο ανδρών θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως και... εχθρική. Αλλωστε ο Πούτιν ήταν αυτός που το 2000 έδωσε την εντολή να απολυθεί ο τότε πράκτορας της FSB, ωθώντας τον παράλληλα να αλλάξει χώρα.

Ο Λιτβιένκο ανά καιρούς είχε κατηγορήσει τον Πούτιν για πολλά διαφορετικά σκάνδαλα. Το βιβλίο του με τίτλο «Ανατινάζοντας την Ρωσία», στο οποίο ισχυρίζεται πως οι βομβιστικές επιθέσεις του 1999 ήταν σχεδιασμένες από την FSB και τον ίδιο τον Πούτιν, ο οποίος προεκλογικά υποσχόταν την πάταξη της Τσετσενικής τρομοκρατίας. Η συνεργασία του Λιτβιένκο με τις βρετανικές υπηρεσίες ασφαλείας ήταν επίσης ένα γεγονός που δεν χαροποίησε ιδιαίτερα την Ρωσική ηγεσία.

Πλέον, η υπόθεση της δολοφονίας του Λιτβιένκο έχει μπει στην τελική ευθεία, με ειδικούς να ερευνούν συνεχώς για πιθανά στοιχεία που λείπουν. Πιστεύεται πως οι άνθρωποι που τοποθέτησαν ραδιενεργό πολώνιο 210 στο τσάι που σκότωσε τον Λιτβίενκο, ήταν πράκτορες της FSB. Παράλληλα, αναφέρθηκε ότι ο Λιτβινένκο είχε ομολόγησε στην αστυνομία πως ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν είχε διατάξει προσωπικά την εκτέλεσή του.

Ωστόσο οι δύο ύποπτοι για την δολοφονία, Αντρέι Λουγκοβόι και ο Ντμίτρι Κότβουν αρνούνται κατηγορηματικά κάθε είδους ανάμειξη στο θάνατο του Αλεξάντερ Λιτβιένκο.

Δείτε το βίντεο το οποίο δείχνει τον Ρώσο πρόεδρο να φιλάει στην κοιλιά το μικρό αγόρι:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ