Συναγερμός στη Μόσχα λόγω βρόμας: Αμπαρωμένοι στα σπίτια τους οι κάτοικοι – Τι συμβαίνει - iefimerida.gr

Συναγερμός στη Μόσχα λόγω βρόμας: Αμπαρωμένοι στα σπίτια τους οι κάτοικοι – Τι συμβαίνει

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αποκρουστική που αναδύεται από τους υπονόμους έχει γίνει εφιάλτης για τους Μοσχοβίτες που διαμαρτυρήθηκαν εντονότατα στις ρωσικές αρχές.

Συναγερμός στη Μόσχα λόγω βρόμας: Αμπαρωμένοι στα σπίτια τους οι κάτοικοι – Τι συμβαίνει | iefimerida.gr 0

Το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών καθησύχασε τους κατοίκους της ρώσικης πρωτεύουσας και τους κάλεσε να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να κλείσουν παράθυρα και παντζούρια και να μην απλώνουν έξω τα ρούχα για να στεγνώσουν.

«Η μυστηριώδης χημική ουσία με την έντονη μυρωδιά είναι αιθυλικό οξικό άλας, το οποίο δεν θέτει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία» ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο «Εκτάκτων Αναγκών» στην ιστοσελίδα του καλώντας τους Μοσχοβίτες να πάρουν τα μέτρα τους για να προστατευτούν όσο μπορούν από την δυσάρεστη μυρωδιά.

«Αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις, κλείστε τα παράθυρα και τα παντζούρια, μην απλώνετε έξω τα ρούχα για να στεγνώσουν», ήταν ορισμένες από τις συμβουλές του ρωσικού υπουργείου γράφουν οι «The Moscow Times». «Μην ανησυχείτε όμως για την δυσοσμία καθώς αυτή δεν απειλεί την υγεία σας», προσθέτει το ρωσικό υπουργείο σε μία προσπάθεια να τους καθησυχάσει.

Σύμφωνα με τον κρατικό αξιωματούχο, Αντρέι Παβλόφ, τα αιωρούμενα μικροσωματίδια της ατμόσφαιρας δεν υπερέβησαν τα επιτρεπτά όρια το τελευταίο 48ωρο στη Μόσχα. Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Govorit Moskva» ξεκαθάρισε επίσης πως, η δυσάρεστη μυρωδιά αναδύεται από τους υπονόμους,χωρίς να διευκρινίζει τι την προκάλεσε. Το αιθυλικό οξικό άλας είναι ένα άχρωμο υγρό με έντονη μυρωδιά, χρησιμοποιείται στην βαριά βιομηχανία, και σύμφωνα με τους γιατρούς, από την εισπνοή του, μπορεί να προκληθεί έντονος ερεθισμός στα μάτια καθώς και αναπνευστικά προβλήματα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μόσχα δυσοσμία μυρωδιά υπόνομοι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ