Εκρηξη ευφορίας στο ΧΑΑ: Εκλεισε με άνοδο 4,64% - iefimerida.gr

Εκρηξη ευφορίας στο ΧΑΑ: Εκλεισε με άνοδο 4,64%

(EUROKINISSI-ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με σημαντική άνοδο 4,64% έκλεισε το Χρηματιστήριο, ως απόρροια της προοπτικής να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση με τους εταίρους μας.

Οι πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης σε συνδυασμό με το διεθνές περιβάλλον (δηλώσεις Ομπάμα, ευρωπαίων αξιωματούχων κλπ), η στάση που τηρεί η κυβέρνηση έναντι των ιδιωτών μετόχων των τραπεζών, όπως και τα καλά νέα από την ΕΚΤ ως προς την χορήγηση ρευστότητας, βελτίωσαν την ψυχολογία των επενδυτών, κάτι που αποτυπώθηκε και στο ταμπλό του ΧΑΑ.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών έκλεισε στις 755,42 μονάδες ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται σε 116,35 εκατ. ευρώ.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου είναι 11,22%.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 4,66%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 3,38%.

Εκρηκτική άνοδος της Eurobank

Ενδεικτικό της επίδρασης που είχαν οι κινήσεις της κυβέρνησης στον τραπεζικό τομέα (συνάντηση Γ. Δραγασάκη με την διοίκηση του ιδρύματος, αλλαγή ηγεσίας με τον Ν. Καραμούζη να αναλαμβάνει επικεφαλής και την θετική αντίδραση από την κυβέρνηση για την εξέλιξη) είναι πως η μετοχή της Eurobank σημείωσε «έκρηξη» με άνοδο +14,55%. Υψηλά άνοδο σημείωσαν επίσης από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (+13,71%), η Μυτιληναίος (+9,34%), η Εθνική (+9,19%), η Ελλάκτωρ (+8,82%), ο ΟΛΠ (+7,99%), η Aegean Airlines (+7,58%), η ΔΕΗ (+6,67%) και ο ΟΠΑΠ (+6,67%).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χρηματιστήριο άνοδος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ