Βρετανός ΥΠΟΙΚ στο Βαρουφάκη: Το αδιέξοδο Ελλάδας-ευρωζώνης είναι η μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια οικονομία - iefimerida.gr

Βρετανός ΥΠΟΙΚ στο Βαρουφάκη: Το αδιέξοδο Ελλάδας-ευρωζώνης είναι η μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια οικονομία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σύμφωνα με το Reuters ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών θα συναντήσει 100 εκπροσώπους τραπεζών και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων για να τους τονίσει ότι η Ελλάδα θα αποπληρώσει το χρέος της με όρους που δεν θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην χώρα, ιδιαίτερα στους ιδιώτες και τους κατόχους ομολόγων.

Ο Τζώρτζ Οζμπορν απηύθυνε δραματική προειδοποίηση σε Αθήνα και Βρυξέλλες να «τα βρουν» στο θέμα του χρέους. Οπως είπε στον Γ. Βαρουφάκη το αδιέξοδο μεταξύ Ελλάδας και ευρωζώνης «είναι το μεγαλύτερο ρίσκο για την παγκόσμια οικονομία».

Συνέστησε στον Ελληνα υπουργό Οικονομικών να συμπεριφερθεί υπεύθυνα αλλά τόνισε ότι είναι εξίσου σημαντικό η ευρωζώνη να έχει «ένα καλύτερο σχέδιο για δουλειές και ανάπτυξη».

Ο Τζ. Οζμπορν επεσήμανε ότι πρόκειται για μια απειλή που ανατέλλει για την βρετανική οικονομία και πως πρέπει να σιγουρευτούμε ότι στην Ευρώπη, όπως και στη Βρετανία, «επιλέγουμε την επάρκεια αντί του χάους».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ