Τα δύο χειρόγραφα μηνύματα του Αλέξη Τσίπρα στον κυπριακό λαό [εικόνες] - iefimerida.gr

Τα δύο χειρόγραφα μηνύματα του Αλέξη Τσίπρα στον κυπριακό λαό [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Αλέξης Τσίπρας πραγματοποίησε την πρώτη του επίσημη επίσκεψη ως Πρωθυπουργός της Ελλάδας τη Δευτέρα στην Κύπρο.

Ο κ.Τσίπρας μετέβη μετά το αεροδρόμιο στο Προεδρικό Μέγαρο όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη. Πριν τις δηλώσεις των δύο ανδρών ο Ελληνας πρωθυπουργός έγραψε το δικό του μήνυμα στο βιβλίο επισκεπτών.

Πιο συγκεκριμένα έγραψε: «Με την ευχή και την ελπίδα να στηρίξουμε αποτελεσματικά τις προσπάθειες της Κυπριακής Κυβέρνησης για επανένωση της Κύπρου, για διεκδίκηση δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο κυπριακό πρόβλημα εισβολής και κατοχής του βόρειου τμήματος της νήσου. Η Ελλάδα και η Κύπρος θα συνεχίσουν να συνεργάζονται στενά και να αγωνίζονται για το δίκιο, την ειρήνη, τη συνεργασία των λαών».

Τα δύο χειρόγραφα μηνύματα του Αλέξη Τσίπρα στον κυπριακό λαό [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Εν συνεχεία ο Πρωθυπουργός πήγε στα Φυλακισμένα Μνήματα όπου ο Επίσκοπος Νεαπόλεως Πορφύριος τέλεσε τρισάγιο και αφού ξεναγήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στους χώρους έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών το εξής:

«Ο ηρωισμός και η θυσία των αγωνιστών του κυπριακού αγώνα, αποτελεί ανεξήτηλη πηγή έμπνευσης για τον απανταχού ελληνισμό. Τα οράματα των αγωνιστών της ελευθερίας για μια Κύπρο ενωμένη και ελεύθερη από στρατεύματα κατοχής παραμένουν όσο ποτέ επίκαιρα. Το ίδιο και ο πόθος μας να δούμε τον κυπριακό λαό ελεύθερο και ενωμένο ξανά να κοιτά το μέλλον με αισιοδοξία».

Τα δύο χειρόγραφα μηνύματα του Αλέξη Τσίπρα στον κυπριακό λαό [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ