Τσίπρας από Κύπρο: Ο ελληνικός λαός να αποκτήσει φωνή και δύναμη για να διεκδικήσει τα δίκια του - iefimerida.gr

Τσίπρας από Κύπρο: Ο ελληνικός λαός να αποκτήσει φωνή και δύναμη για να διεκδικήσει τα δίκια του

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λίγα λεπτά μετά τις 8 το πρώι έφθασε στο αεροδρόμιο της Λάρνακας στην Κύπρο ο πρωθυπουρός Αλέξης Τσίπρας.

Η επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην Κύπρο αποτελεί τον πρώτο σταθμό της διεθνούς περιοδίας του, με τον συγκεκριμένο προορισμό, όμως, να έχει έντονα συμβολικό χαρακτήρα.

Περίπου στις 10:00 ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο τον Ελληνα Πρωθυπουργό με στρατιωτικό άγημα να αποδίδει τιμές στον Αλέξη Τσίπρα, ενώ ακολούθησε η ανάκρουση του εθνικού ύμνου και κατάθεση στεφάνου στον ανδριάντα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου.

Ο κ.Αναστασιάδης στο καλωσόρισμα του τόνισε ότι η παρουσία στην Κύπρο ενός Πρωθυπουργού με νωπή και ισχυρή εντολή και με γνωστό το ενδιαφέρον του για την Κύπρο «είναι ακόμα πιο ενδιαφέρουσα και ακόμα πιο καλοδεχούμενη» Ευχήθηκε ακόμη να επιβεβαιωθούν, στη διάρκεια των συνομιλιών, η συναντίληψη, το πνεύμα συνεννόησης και η στενή συνεργασία που πάντοτε υπήρχαν με τις ελληνικές κυβερνήσεις.

Απο την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε «η Κύπρος είναι στην καρδιά και στο μυαλό όλων των Ελλήνων», μίλησε για τον συμβολισμό του πρώτου ταξιδιού του ως Πρωθυπουργός στην Κύπρο, ευχήθηκε «το νέο ξεκίνημα της κυβέρνησης να συνδυαστεί με την ανάγκη ο ελληνικός λαός να αποκτήσει φωνή και δύναμη για να διεκδικήσει τα δίκια του, έτσι όπως τα αξίζει» και υποσχέθηκε στενή συνεργασία με την κυπριακή κυβέρνηση με στόχο την επίλυση του Κυπριακού.

Ο κ. Τσίπρας αμέσως μετά το Προεδρικό θα επισκεφθεί τα Φυλακισμένα Μνήματα, όπου θα γίνει τρισάγιο και κατάθεση στεφάνου στην παρουσία του Υπουργού Άμυνας Χριστόφορου Φωκαΐδη.

Ακολούθως θα μεταβεί στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, όπου θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο, ενώ το βράδυ θα μιλήσει στην Ολομέλεια της κυπριακής Βουλής. Στην συνέχεια, θα αναχωρήσει για την Βουλή των Αντιπροσώπων για να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Λ. Ομήρου. Θα έχει 15λεπτες επίσης συναντήσεις σε αίθουσα της Βουλής με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Αργότερα ο Ελληνας Πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις, με τον τέως Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, την Επιτροπή Συγγενών Αγνοουμένων και με ΜΚΟ, ενώ το βράδυ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμή του Ελληνα Πρωθυπουργού.

Την Τρίτη το πρωί, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να επισκεφθεί τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας για να καταθέσει στεφάνι, στην παρουσία του Υπουργού Άμυνας Χριστόφορου Φωκαΐδη. Θα επισκεφθεί επίσης, και το στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ, ενώ το μεσήμερι θα αποχωρήσει από την Κύπρο με προορισμό τη Ρώμη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αλέξης Τσίπρας Κύπρος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ