Τι θα πει ο Σαπέν στον Βαρουφάκη: Αποκαλυπτική συνέντευξη του Γάλλου υπουργού πριν από τη συνάντηση - iefimerida.gr

Τι θα πει ο Σαπέν στον Βαρουφάκη: Αποκαλυπτική συνέντευξη του Γάλλου υπουργού πριν από τη συνάντηση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δείγμα των προθέσεων, αλλά και των απόψεών που θα εκθέσει το απόγευμα της Κυριακής στον Γιάνη Βαρουφάκη, έδωσε το υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν μέσω της γαλλικής τηελόρασης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Canal +» ο Γάλλος πολιτικός που το τελευταίο διάστημα έχει τηρήσει μια πιο διαλλακτική στάση σε σχέση άλλους Ευρωπαίους αξιωματούχους, επισήμανε πως «H Ελλάδα δεν έχει κανένα μέλλον εκτός της Ευρωζώνης, είναι, ωστόσο, θεμιτό για τη χώρα να θέλει να διαπραγματευτεί τους τρόπους προκειμένου να ελαφρύνει το χρέος της».

Ακόμη και έτσι, όμως, ο Γάλλος υπουργός φαίνεται καθαρά πως συντάσσεται με την άποψη των υπόλοιπων ομολόγων του στην Ευρωζώνη και δεν αποδέχεται την έννοια της διαγραφής χρέους. Είπε χαρακτηριστικά: «Όχι, δεν θα το διαγράψουμε, μπορούμε να το συζητήσουμε, μπορούμε να επιμηκύνουμε το χρόνο αποπληρωμής, μπορούμε να το ελαφρύνουμε, όχι όμως να το διαγράψουμε» τόνισε ο Γάλλος υπουργός.



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μισέλ Σαπέν Γιάνης Βαρουφάκης χρέος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ