Βέμπερ (ΕΛΚ): Μην παρασύρεστε από το γλυκό δηλητήριο του Τσίπρα - iefimerida.gr

Βέμπερ (ΕΛΚ): Μην παρασύρεστε από το γλυκό δηλητήριο του Τσίπρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ χαρακτηρίζει τα αιτήματα του Αλέξη Τσίπρα «γλυκό δηλητήριο» και ζητάει από τους Ευρωπαίους ηγέτες να μην παρασυρθούν.

Συγκεκριμένα στέλνει προειδοποίηση στους Γκράμπριελ, Ολάντ και Ρέντσι και τους ζητάει να μην ακολουθήσουν τις ακραίες θέσεις του Έλληνα πρωθυπουργού.

«Προειδοποιώ τον πρόεδρο των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, τον πρόεδρο Ολάντ και τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι να μην παρασυρθούν από το γλυκό δηλητήριο του λαϊκισμού του Αλέξη Τσίπρα. Θα πρέπει τώρα να ταχθούν ξεκάθαρα υπέρ των μεταρρυθμίσεων και να αποστασιοποιηθούν από ακραίες θέσεις. Πριν από μερικά χρόνια η ΕΕ είχε επιβάλλει κυρώσεις στην Αυστρία επειδή η ακροδεξιοί του Γεργκ Χάιντερ συμμετείχαν στην κυβέρνηση.

Δεν πρέπει όμως τώρα η Ευρώπη να στρέψει αλλού το βλέμμα μόνο και μόνο επειδή έχουμε να κάνουμε με κυβέρνηση της Αριστεράς, τόνισε ο Γερμανός πολιτικός.

Μπάρτλε: Η Ελλάδα επιλέγει ένα "dirty exit"

Επικριτικός στα σχέδια της Αθήνας είναι και ο εκπρόσωπος των γερμανών χριστιανοδημοκρατών (CDU) σε ζητήματα προϋπολογισμού Νόμπερτ Μπάρτλε: «Σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν πάρει την τελευταία δόση του πακέτου στήριξης και δεν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της τότε θα έχουμε να κάνουμε με "dirty exit", («ανήθικη έξοδο») μια κατάφορη παραβίαση των συμφωνηθέντων, δήλωσε ο Γερμανός πολιτικός στην FAS τονίζοντας ότι δεν διακρίνει βάσεις για ένα νέο πρόγραμμα στήριξης.

Tο Βερολίνο δεν έχει ούτε τη βούληση, ούτε τα περιθώρια να υποχωρήσει έναντι της Αθήνας, είπε ο συντηρητικός πολιυικός. Απέκλεισε μάλιστα ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους: «Χορηγούμε πιστώσεις, αλλά δεν μπορούμε να απαλλάξουμε την Ελλάδα από το χρέος. Όλες οι πιστώσεις πρέπει να συνδέονται με όρους και να γίνεται έλεγχος. Σε αυτή τη βάση το γερμανικό κοινοβούλιο λαμβάνει όλες τις αποφάσεις», υπογράμμισε ο Νόμπερτ Μπαρτλε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ