Δεμένα στα λιμάνια τα πλοία -Ποια δρομολόγια δεν εκτελούνται εξαιτίας των ανέμων - iefimerida.gr

Δεμένα στα λιμάνια τα πλοία -Ποια δρομολόγια δεν εκτελούνται εξαιτίας των ανέμων

(EUROKINISSI/ ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες προκαλεί και σήμερα, Κυριακή, η κακοκαιρία. Εξαιτίας των θυελλωδών νότιων ανέμων, που φτάνουν κατά τόπους στο Αιγαίο ακόμη και τα 9-10 μποφόρ, παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Συγκεκριμένα, δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα ενώ από τον Πειραιά για τον Αργοσαρωνικό τα συμβατικά πλοία φθάνουν μέχρι στην Αίγινα.

Ανοιχτή είναι η πορθμειακή γραμμή Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας. Κλειστές παραμένουν οι γραμμές Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα, Βόλος-Σποράδες, Καβάλα-Πρίνος, Αλεξανδρούπολη- Σαμοθράκη, Κεραμωτή-Θάσος, Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα, Ηγουμενίστα-Λευκίμμη, Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλλονιά. Κλειστό επίσης παραμένει το Ρίο-Αντίρριο.

Η ελληνική ακτοφυλακή συστήνει στους επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν, πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν πρώτα με τα κατά τόπους πρακτορεία.

Εξαιτίας της κακοκαιρίας είχε προκληθεί αναστάτωση και στο δρομολόγιο του Super Fast II από την Ηγουμενίτσα για το Μπάρι. Το επιβατηγό οχηματαγωγό έφτασε στην Ηγουμενίτσα από την Πάτρα για να παραλάβει τους επιβάτες, αλλά εκεί το πλήρωμα διαπίστωσε ότι είχαν μετακινηθεί νταλίκες στο γκαράζ εξαιτίας των δυνατών ανέμων. Αφού αποβιβάστηκαν τα φορτηγά και νηογνώμονας διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει ζημιά, το πλοίο τελικά αναχώρησε μισή ώρα μετά από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου για τον προορισμό του.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, από το μεσημέρι αναμένεται η εξασθένηση των ανέμων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πλοία λιμάνια Δρομολόγια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ