Εφυγε από τη ζωή ο πρώην πρόεδρος της Γερμανίας Ρίχαρντ φον Βάιτσεκερ - iefimerida.gr

Εφυγε από τη ζωή ο πρώην πρόεδρος της Γερμανίας Ρίχαρντ φον Βάιτσεκερ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εφυγε από τη ζωή ο πρώην πρόεδρος της Γερμανίας Ρίχαρντ φον Βάιτσεκερ που υποστήριζε τη διάσωση της Ελλάδας

Απεβίωσε, σε ηλικία 94 ετών, ο πρώτος πρόεδρος της επανενωμένης Γερμανίας, και θερμός φιλέλληνας, Ρίχαρντ φον Βάιτσεκερ, ο οποίος ήταν ένθερμος υποστηρικτής της διάσωσης της Ελλάδας.

Μάλιστα ο ίδιος είχε επισκεφθεί πολλές φορές τη χώρα μας κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2011 ενώ έκανε δηλώσεις υπέρ της Ελλάδας υποστηρίζοντας την αναγκαιότητα της διάσωσης της. Ενδεικτικά, σε άρθρο του στην εφημερίδα Bild το 2011, είχε ταχθεί υπέρ της διάσωσης της χώρας μας καλώντας τους Γερμανούς πολίτες να στηρίξουν τη χώρα μας και όχι να την χλευάζουν.

Ο Ρίχαρντ φον Βάιτσεκερ γεννήθηκε στις 15 Απριλίου 1920 στο νέο ανάκτορο της Στουτγκάρδης και διετέλεσε πρόεδρος της Γερμανίας από τo 1984 ως τo 1994.

Σε ηλικία 17 ετών, μετακόμισε στη Βρετανία, όπου σπούδασε φιλοσοφία και ιστορία στο κολέγιο Μπάλιολ της Οξφόρδης και στη συνέχεια φοίτησε στο Πανεπιστήμιο της Γκρενόμπλ στη Γαλλία.

Ηταν μέλος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας, δήμαρχος του Δυτικού Βερολίνου από το 1981 μέχρι το 1984 και Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας από το 1984 μέχρι το 1994.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πρόεδρος Γερμανία πέθανε
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ