Εκτάκτως το Σάββατο στο Παρίσι ο Βαρουφάκης -Αλλαξε το πρόγραμμα του υπουργού Οικονομικών - iefimerida.gr

Εκτάκτως το Σάββατο στο Παρίσι ο Βαρουφάκης -Αλλαξε το πρόγραμμα του υπουργού Οικονομικών

(EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά από το δείπνο της Ανγκελα Μέρκελ και του Φρανσουά Ολάντ, μαζί με τον Μάρτιν Σουλτς, το βράδυ της Παρασκευής, ο Γιάννης Βαρουφάκης άλλαξε το πρόγραμμά του και αναχώρησε το Σάββατο εκτάκτως για τη Γαλλία.

Ο υπουργός Οικονομικών επρόκειτο να ξεκινήσει τις επαφές του από το Λονδίνο, τη Δευτέρα, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα βρισκόταν στο Παρίσι. Ομως, τα δεδομένα άλλαξαν και ο κ. Βαρουφάκης αναχωρεί εκτάκτως σήμερα το μεσημέρι για την «πόλη του φωτός», όπου θα συναντηθεί αύριο, Κυριακή, με τον Γάλλο ομόλογό του. Σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, που επικαλείται το υπουργείο Οικονομικών της χώρας, η αλλαγή έγινε έπειτα από πρωτοβουλία του Ελληνα υπουργού, ενώ η συνάντηση με τον Μισέλ Σαπέν θα γίνει στις 6 μ.μ. και θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου.

Αργά χθες το βράδυ, μία πηγή προσκείμενη στο γραφείο Φρανσουά Ολάντ ανέφερε στο πρακτορείο Reuters ότι ο Γάλλος πρόεδρος και η Ανγκελα Μέρκελ «έχουν συμφωνήσει ότι είναι σημαντικό (από τη μία) να γίνουν σεβαστές οι επιλογές των Ελλήνων πολιτών και (από την άλλη) η Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της» σχετικά με το χρέος. «Υπάρχει μια ανάγκη διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων προκειμένου να κατανοήσουμε καλύτερα τις προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης» επισήμανε η πηγή μετά τη δείπνο που είχαν Ολάντ και Μέρκελ στο Στρασβούργο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ