Μοσκοβισί: Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να αποφευχθεί το Grexit αλλά η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να πει τι σκοπεύει να κάνει - iefimerida.gr

Μοσκοβισί: Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να αποφευχθεί το Grexit αλλά η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να πει τι σκοπεύει να κάνει

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρωζώνη και το ευρώ εξαρτάται από το Grexit, τόνισε ο Πιερ Μορκοβισί, τονίζοντας ότι θα γίνει ό,τι πρέπει για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο του εξόδου, αλλά παράλληλα υπογράμμισε ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση πρέπει να σεβαστεί τις προηγούμενες δεσμεύσεις.

«Πιστεύουμε ότι η θέση της Ελλάδας είναι στην ευρωζώνη, ότι το ευρώ χρειάζεται την Ελλάδα και ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη και θέλει να είναι στην ευρωζώνη», είπε ο Γάλλος επίτροπος Οικονομικών, μιλώντας στο BBC. «Θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικό για τη σταθερότητα της ευρωζώνης και την αξιοπιστία του ευρώ να μην υπάρξει Grexit. Για αυτό θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να το αποφύγουμε», πρόσθεσε.

Ομως, ο Πιερ Μοσκοβισί υπογράμμισε ότι παρότι η Ευρώπη πρέπει να σεβαστεί την επιθυμία του ελληνικού λαού όπως καταγράφηκε στο εκλογικό αποτέλεσμα, πρέπει να ληφθούν υπόψη οι δεσμεύσεις που είχαν γίνει από την προηγούμενη κυβέρνηση.

«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτά τα θέματα με ήρεμο και ειρηνικό τρόπο. Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να πει ακριβώς τι σκοπεύει να κάνει», κατέληξε ο Γάλλος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πιερ Μοσκοβισί grexit
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ