Τζακ Μα: Πως ένας επιχειρηματίας μπόρεσε να χάσει σε μία μέρα 1,4 δις ευρώ - iefimerida.gr

Τζακ Μα: Πως ένας επιχειρηματίας μπόρεσε να χάσει σε μία μέρα 1,4 δις ευρώ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η περιουσία του ιδρυτή της Alibaba (εταιρία ηλεκτρονικού εμπορίου) Τζακ Μα είναι μεγάλη και έφτανε μέχρι χθες τα 14 δις ευρώ.

Ωστόσο, υπέστη μείωση λόγω του ότι υποχώρησαν οι μετοχές του κατά 8,8% στα 89,81 δολάρια φτάνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα από την 20η Οκτωβρίου, ένα μήνα μετά το ντεμπούτο των συναλλαγών της. Ετσι, μειώθηκε κατά 1.4 δισ. δολάρια η περιουσία του μετά την ανακοίνωση των εσόδων της εταιρείας τα οποία δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στις αναμενόμενες εκτιμήσεις.

Μέχρι χθες ο Τζαν Μα κατείχε τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στην Κίνα σύμφωνα με το Δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg αφού η μισή του περιουσία προέρχεται από 6,3% των μετοχών του στην Alibaba, και αποτιμάται στα 14 δισ. δολάρια. Ωστόσο, η μείωση αυτή που επήλθε στην περιουσία του τον έριξε στην δεύτερη θέση πίσω από τον μεγιστάνα Γουάνγκ Γιανλίν.

Ο 50χρονος πρόεδρος της Alibaba, έχει δει την καθαρή αξία της εταιρείας του να μειώνεται κατά 4.1 εκατ. δολάρια από τα επίπεδα ρεκόρ που κατέγραψε στις 10 Νοεμβρίου του 2014. Τα έσοδα της εταιρείας έφτασαν τα 26.2 δισ. γουάν (4,2 δισ. δολάρια) κατά το τρίτο τρίμηνο, την ώρα που οι εκτιμήσεις ήθελαν τα κέρδη της να φτάνουν μέσο όρο τα 27,6 δισ. γιουάν. Οι διαφημίσεις για κινητά τηλέφωνα παρέχουν λιγότερα χρήματα από ό, τι εκείνες για τους επιτραπέζιους υπολογιστές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ alibaba Τζακ Μα περιουσία Κίνα μείωση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ