Νίκος Παππάς: Θέλουμε πρόγραμμα αλλά όχι με μνημονιακά χαρακτηριστικά - iefimerida.gr

Νίκος Παππάς: Θέλουμε πρόγραμμα αλλά όχι με μνημονιακά χαρακτηριστικά

Nick Paleologos / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν θα ζητήσουμε παράταση του υπάρχοντος προγράμματος αλλά χρόνο για μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία με τους εταίρους μας τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παπάς. Αποκάλυψε δε ότι πλέον δεν ισχύει το deadline της 28ης Οκτωβρίου.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Mega ο κ. Παππάς συνέστησε ψυχραιμία.στις αντιδράσεις, καθώς αυτή τη στιγμή διεξάγεται μια συζήτηση στην Ε.Ε. Επικαλέστηκε μάλιστα τις δηλώσεις του Γιούρι Κατάινεν και του Πιέρ Μοσκοβισί για να τονίσει ότι πλέον δεν είναι πολλοί όσοι μιλούν για την προθεσμία της 28ης Φεβρουαρίου που λήγει η δίμηνη παράταση του προγράμματος στήριξης.

Τόνισε ότι δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η κυβέρνηση είναι πιστή στις προεκλογικές της δεσμεύσεις και επέμεινε ότι δεν θα ζητήσουμε παράταση του υπάρχοντος προγράμματος, αλλά χρόνο για να εξευρεθεί αμοιβαία αποδεκτή και επωφελή λύση με τους εταίρους μας. «Θέλουμε ένα συμφωνημένο πρόγραμμα με τους εταίρους μας, το οποίο όμως, προφανώς, δεν θα έχει μνημονιακά χαρακτηριστικά» είπε χαρακτηριστικά.

Προέβλεψε ότι σε λίγες ημέρες «θα δείτε δυναμικές που θα αναπτυχθούν, οι οποίες θα ανατρέψουν το σκηνικό, υπέρ των ελληνικών θέσεων» ενώ εξέφρασε την λύπη του για το γεγονός ότι η αντιπολίτευση «ποντάρει στη συνέχιση των πιέσεων της άλλης πλευράς».

Υποστήριξε δε ότι οι εταίροι μας είναι «ενθουσιώδεις» με τις μεταρρυθμίσεις που θέλει να κάνει η νέα κυβέρνηση σε φοροδιαφυγή, διαφθορά και πελατειακό κράτος κάτι το οποίο – όπως είπε – δεν μπορούσαν να κάνουν οι προκάτοχοί τους στην κυβέρνηση. Διαβεβαίωσε δε πως στην κυβέρνηση «υπάρχει προγραμματισμός και σχέδιο» και κάλεσε τα κόμματα να στηρίξουν τις προγραμματικές δηλώσεις Τσίπρα που θα περιέχουν «ρηξικέλευθες μεταρρυθμίσεις».

Ο Τσίπρας θα δει την Μέρκελ όταν έχει χρόνο

Οταν ο κ. Παππάς ρωτήθηκε αν ο κ. Τσίπρας συναντηθεί με τον γερμανίδα καγκελάριο, απάντησε: «Θαα δει την κυρία Μέρκελ όταν έρθει η ώρα. Εχει πάρα πολύ πυκνό πρόγραμμα...».

Ως προς το δείπνο που έχει αυτή την ώρα η Ανγκελα Μέρκελ με Ολάντ και Σούλτς στο Στρασβούργο, ο υπουργός Επικρατείας απάντησε με χιούμορ: «Στην κυρία Μέρκελ θα ευχηθούμε καλή όρεξη αλλά δεν θα φάμε και τον ελληνικό λαό. Αντιλαμβανόμαστε τις πιέσεις που δέχεται από τα δεξιά της αλλά θα της έλεγα μην την πατήσει όπως ο κ. Σαμαράς».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ