Ξεκινά διπλωματικό μαραθώνιο ο Τσίπρας: Την Τετάρτη ραντεβού με Ολάντ στο Παρίσι - iefimerida.gr

Ξεκινά διπλωματικό μαραθώνιο ο Τσίπρας: Την Τετάρτη ραντεβού με Ολάντ στο Παρίσι

(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με μια βαλίτσα στο χέρι θα είναι από την Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας: Λευκωσία, Ρώμη, Παρίσι, Βρυξέλλες είναι μέχρι στιγμής οι προορισμοί του διπλωματικού μαραθωνίου εντός της Ε.Ε.

Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου με τον Φρανσουά Ολάντ στο Παρίσι.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γάλλος ομόλογος του Α. Τσίπρα, του είχε απευθύνει πρόσκληση να τον επισκεφτεί πριν από το προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Ωστόσο ο εκπρόσωπος του Ολάντ είχε διευκρινίσει ότι η Γαλλία «διατεθειμένη να συζητήσει, να διαπραγματευθεί, να εμπλακεί σε έναν διάλογο ο οποίος θα επιτρέψει να εξευρεθούν λύσεις», παρότι σήμερα, «δεν γίνονται συζητήσεις που να αφορούν την διαγραφή του χρέους» της Ελλάδας.

Ο Αλέξης Τσίπρας, την Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου, θα κάνει το πρώτο του ταξίδι ως Πρωθυπουργός στην Κύπρο όπου θα συναντηθεί στη Λευκωσία με τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και τα πολιτικά κόμματα. Την Τρίτη, 3 του μηνός, θα πετάξει για Ρώμη, προκειμένου να γευματίσει με τον ιταλό ομόλογό του Ματέο Ρέντσι στην έπαυλη Ντόρια Παμφίλι.

Την Τετάρτη έχει το ραντεβού με τον Γάλλο Πρωθυπουργό και την άλλη Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου, θα παραβρεθεί για πρώτη φορά στην Σύνοδο Κορυφής, στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ