Reuters: Μεταξύ σφύρας και άκμονος οι ελληνικές τράπεζες – Φόβοι για επανάληψη του κυπριακού σεναρίου - iefimerida.gr

Reuters: Μεταξύ σφύρας και άκμονος οι ελληνικές τράπεζες – Φόβοι για επανάληψη του κυπριακού σεναρίου

EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για κλιμάκωση της εκροής καταθέσεων και τις τρομακτικές πιέσεις που δέχονται οι ελληικές τράπεζες μιλάει το πρακτορείο Reuters.

Σε κείμενο στη στήλη Breakingviews το πρακτορείο αναφέρει πως τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ πρέπει να επικρατούν πολύ έντονα συναισθήματα από την τρέχουσα συγκυρία.

Το Reuters επαναφέρει στο προσκήνιο το σενάριο της Κύπρου σημειώνοντας ότι το 2012 η ΕΚΤ επέτρεψε στις τράπεζες της γειτονικής χώρας να προσφύγουν στην ομπρέλα του ELA, ωστόσο, οι εξελίξεις επιταχύνθηκαν τότε ραγδαία, αλλά το κόστος ήταν υπερβολικά υψηλό.

Οταν εφαρμόστηκε η τελική διάσωση των κυπριακών τραπεζών, μέσω του bail-in, αποδείχθηκε εξαιρετικά επώδυνη, σημειώνει το πρακτορείο προσθέτοντας ότι «πλέον όσα έγιναν στην Κύπορ δεν αποκλείεται να επαναληφθούν στην Ελλάδα».

Οι ελληνικές τράπεζες βρίσκονται μια ανάσα από την χρήση του μηχανισμού ELA, ενώ, οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου πυροδότησαν την όξυνση του φαινομένου της εκροής καταθέσεων.

Μόνο τον Ιανουάριο, τον πρώτο μήνα του 2015, συνολικά 9 δισ. ευρώ έκαναν φτερά από τις ελληνικές τράπεζες. Εάν οι εκροές καταθέσεων συνεχιστούν, η ΕΚΤ θα έχει πρόβλημα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ