Handelsblatt: Αν οι Ελληνες περάσουν τη γραμμή τους, η Ευρώπη θα γίνει μια αγέλη - iefimerida.gr

Handelsblatt: Αν οι Ελληνες περάσουν τη γραμμή τους, η Ευρώπη θα γίνει μια αγέλη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με άρθρο που καταφέρεται εναντίον της στάσης της νέας ελληνικής κυβέρνησης, κυκλοφόρησε την Παρασκευή η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

Όπως σημειώνει μέσα σε λιγότερες από 48 ώρες από τη στιγμή που η νέα κυβέρνηση ανέλαβε τα καθήκοντά της, αιφνιδίασε τους εταίρους της με την απόφασή της να ματαιώσει «σημαντικά τμήματα» του συμφωνηθέντος προγράμματος λιτότητας και «εξασθένησε» με τη στάση της το «έως τώρα κοινό μέτωπο της ΕΕ κατά της ρωσικής επιθετικότητας στην Ουκρανία».

Μάλιστα, στη συνέχεια ο αρθρογράφος σημειώνει τον κίνδυνο, αν περάσει η ελληνική γραμμή, να μετατραπεί η Ευρώπη από μια κοινότητα κρατών σε αυτοκαταστροφική αγέλη. Γράφει επ' αυτού: «Αν οι Έλληνες επιβάλλουν αυτήν τη γραμμή, θα μπορούσε να μετατραπεί η ΕΕ από μία πολιτική κοινότητα σε μία αυτοκαταστροφική αγέλη εθνικών κρατών. Γι' αυτό οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να προσέξουν ώστε να μην επιτρέψουν να τους εμπλέξει ο Τσίπρας σε ένα σπιράλ εκατέρωθεν απειλών. Εν τέλει οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο έχουν καλύτερα ''χαρτιά'': Η Ελλάδα δεν μπορεί να αντέξει μία μαζική απόσυρση καταθέσεων από τις τράπεζές της, ούτε μπορεί ο Τσίπρας να δανειστεί χρήματα από τις κεφαλαιαγορές για τις ακριβές προεκλογικές του υποσχέσεις. Ούτε οι Έλληνες ψηφοφόροι του έδωσαν την εντολή να μετατρέψει τη γενέτειρα της δημοκρατίας σε υποτελή του αυταρχικού Πούτιν. Η προσπάθειά του να εκβιάσει, εφόσον την εννοεί πραγματικά, είναι επομένως μία μεγάλη μπλόφα».


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αλέξης Τσίπρας ΕΕ ΡΩΣΙΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ