Σοκ στην Ινδία: Εθαψε ζωντανή τη 10χρονη κόρη του γιατί προτιμούσε γιο [εικόνες] - iefimerida.gr

Σοκ στην Ινδία: Εθαψε ζωντανή τη 10χρονη κόρη του γιατί προτιμούσε γιο [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σοκάρει η υπόθεση ενός Ινδού πατέρα, ο οποίος συνελήφθη όταν προσπάθησε να σκοτώσει την 10χρονη κόρη του θάβοντας την ζωντανή, μόνο και μόνο επειδή προτιμούσε να είχε γιο.

Οι ντόπιοι στο χωριό Πούτια στην Τριπούρα της βορειοανατολικής Ινδίας, ειδοποίησαν την αστυνομία ότι ο Αμπούλ Χουσεΐν προσπαθεί να θάψει την κόρη του στην πίσω αυλή του σπιτιού του.

Οταν η αστυνομία έφτασε στο σπίτι του, βρήκαν το κοριτσάκι δεμένο, φιμωμένο και θαμμένο μέχρι το στήθος στην πίσω αυλή.

Η αστυνομία είπε ότι Χουσεΐν αντιπαθούσε τα κορίτσια και προσπάθησε να σκοτώσει τη 10χρονη κόρη του Ρουκσίνα όταν η σύζυγός του έλειπε από το σπίτι τους. Ηθελε απεγνωσμένα ένα γιο και μισούσε τη κόρη του.

Σοκ στην Ινδία: Εθαψε ζωντανή τη 10χρονη κόρη του γιατί προτιμούσε γιο [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Οπως δήλωσε ο ανώτερος αξιωματούχος της αστυνομίας Πραντιπ Πέι «Λάβαμε μια κλήση από έναν χωρικό που μας είπε ότι ένας άνδρας προσπαθούσε να σκοτώσει την κόρη του θάβοντας τη ζωντανή. Η ομάδα μας έφτασε αμέσως στο σπίτι και βρήκε τη Ρουκσίνα. Τη σώσαμε και συλλάβαμε τον Αμπούλ Χουσεΐν για απόπειρα δολοφονίας. Είναι τώρα υπό κράτηση μέχρι τη δίκη του.»

Μετά την ταφή της Ρουκσίνα μέχρι τη μέση, η μητέρα της επέστρεψε στο σπίτι, αλλά ο Χουσεΐν έριξε προσωρινά ένα καλάθι από μπαμπού πάνω από το κεφάλι της για να την κρύψει, με σκοπό να τελειώσει τη δουλειά αργότερα.

Η σύζυγός του όμως κατάλαβε τι συμβαίνει και κάλεσε τους γείτονες για βοήθεια. Ισχυρίστηκε ότι ήδη ανησυχούσε για την αγάπη του συζύγου της για την κόρη τους.

Οταν οι γείτονες βρήκαν τη Ρουκσίνα ξυλοκόπησαν τον Χουσεΐν πριν από την άφιξη της αστυνομίας. Το 10χρονο κοριτσάκι μεταφέρθηκε σε ένα τοπικό νοσοκομείο αλλά βγήκε λίγες ημέρες αργότερα και τώρα μένει με τη μητέρα της και τους συγγενείς της.

Σε πολλά μέρη της Ινδίας, οι γονείς θεωρούν τις κόρες οικονομική επιβάρυνση, ενώ τα αγόρια θεωρούνται ως τα εργαζόμενα μέλη της οικογένειας. Επίσης, τα αγόρια θεωρείται ότι θα συνεχίσουν την παράδοση της οικογένειας και συχνά προτιμώνται από τα κορίτσια.

Το γεγονός αυτό οδηγεί συχνά σε αμβλώσεις θηλυκών εμβρύων ή αποδεκατισμό των κοριτσιών, στερώντας τους την πρόσβαση στην εκπαίδευση. Η αναλογία φύλου της χώρας με 943 γυναίκες για κάθε 1000 άνδρες υπήρξε μια διαρκής ανησυχία για τις ινδικές κυβερνήσεις.

Σοκ στην Ινδία: Εθαψε ζωντανή τη 10χρονη κόρη του γιατί προτιμούσε γιο [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ινδία κόρη δολοφονία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ