Οι ΗΠΑ για τη στάση της Ελλάδας στο θέμα της Ρωσίας: Δεν ανησυχούμε, η ελληνική κυβέρνηση είναι νέα, μόλις μερικών ημερών - iefimerida.gr

Οι ΗΠΑ για τη στάση της Ελλάδας στο θέμα της Ρωσίας: Δεν ανησυχούμε, η ελληνική κυβέρνηση είναι νέα, μόλις μερικών ημερών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Δεν έχω τίποτα καινούριο να προσθέσω από χθες» τόνισε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζένιφερ Ψάκι, απαντώντας σε ερωτήσεις για τη συνάντηση στην ΕΕ (των υπουργών Εξωτερικών), σε σχέση με τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας και τη θέση της νέας ελληνικής κυβέρνησης.

Η κ. Ψάκι επεσήμανε ότι «αυτό που είπα χθες (προχθές), είναι να αφήσουμε (να δούμε) τι θα συζητηθεί εντός της ΕΕ».

Κατά την προχθεσινή αναφορά της, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επεσήμανε ότι «προφανώς, εκτιμούμε τη συνεργασία των Ευρωπαίων εταίρων μας στην εφαρμογή των κυρώσεων που υιοθετήθηκαν από την ΕΕ και συνεργαζόμαστε ώστε να βοηθήσουμε στον τερματισμό της κρίσης στην Ουκρανία».

Απαντώντας σε ερώτηση για την Ελλάδα, σημείωσε ότι «η ελληνική κυβέρνηση είναι νέα, μόλις μερικών ημερών. Προφανώς, αναμένουμε να έχουμε συνομιλίες με μια σειρά από χώρες. Υπήρξαν και στο παρελθόν, όπως γνωρίζετε, συζητήσεις σχετικά με το τι είναι ωφέλιμο ή όχι για τις κυρώσεις της ΕΕ που οδήγησαν στις αποφάσεις που έχουν ληφθεί. Δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο. Αλλά δεν νομίζω ότι είμαστε σε σημείο για να ανησυχούμε».

ΗΠΑ: Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε στενά με την Ελλάδα

«Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τους Έλληνες ηγέτες και τον ελληνικό λαό για να εφαρμοστούν πολιτικές που είναι προς το συμφέρον της χώρας, καθώς και προς το συμφέρον της ευρύτερης ευρωπαϊκής και παγκόσμιας οικονομίας» τόνισε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ, απαντώντας σε ερώτηση για την Ελλάδα.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, κλήθηκε να αναφερθεί στην τηλεφωνική επικοινωνία του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα, δημοσιογράφος υπέβαλε την ακόλουθη ερώτηση: «Πρώτο: Αν υπάρχουν σχέδια για να επισκεφθεί ο Έλληνας πρωθυπουργός τις ΗΠΑ, κάποια στιγμή σύντομα, και να συναντηθεί εδώ (στο Λευκό Οίκο) με τον πρόεδρο;

Και δεύτερο: Αν ο πρόεδρος έχει σχολιάσει ποτέ την πολιτική κατάσταση σε οποιαδήποτε χώρα. Οι Έλληνες ψηφοφόροι, όπως είναι γνωστό, προκάλεσαν σοκ αναδεικνύοντας στην τρίτη θέση το κόμμα της Χρυσής Αυγής, που είναι κατά των μεταναστών και στην πραγματικότητα θέλει να απελάσει όλους τους μετανάστες από την Ελλάδα. Μήπως εξέφρασε ο πρόεδρος οποιεσδήποτε σκέψεις γι' αυτό όταν μίλησε στον πρωθυπουργό (της Ελλάδας) ή σε κάποιες άλλες περιπτώσεις;»

Η απάντηση του κ. Έρνεστ ήταν η πιο κάτω: «Δεν έχω να ανακοινώσω κάποια σχέδια επισκέψεων (στην Ουάσιγκτον). Δεν είμαι ενήμερος σχετικά με οποιαδήποτε σχέδια επισκέψεων που έχει ο πρωθυπουργός, αλλά μπορείτε να ελέγξετε με την κυβέρνησή του για να δείτε εάν σχεδιάζει να επισκεφθεί τις Ηνωμένες Πολιτείες. Όσον αφορά την ελληνική πολιτική σκηνή, δεν πιστεύω ότι στη διάρκεια της συζήτησής τους επικεντρώθηκαν στην ελληνική πολιτική (σκηνή). Ως επί το πλείστον, επικεντρώθηκαν κυρίως στα είδη των μέτρων που μπορούν να πάρουν ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να θέσει σε εφαρμογή τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις για να είναι προς το συμφέρον των λαών τους».

Καταλήγοντας, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου υπογράμμισε: «Και ο πρόεδρος κατέστησε σαφές, όπως αναφέραμε και στην ανακοίνωση, ότι θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τους Έλληνες ηγέτες και τον ελληνικό λαό για να εφαρμοστούν πολιτικές που είναι προς το συμφέρον της χώρας, καθώς και προς το συμφέρον της ευρύτερης ευρωπαϊκής και παγκόσμιας οικονομίας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΗΠΑ Ελλάδα ΡΩΣΙΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ