Ο Σουλτς είπε στον Βενιζέλο όσα δεν είπε (δημόσια) στον Τσίπρα - iefimerida.gr

Ο Σουλτς είπε στον Βενιζέλο όσα δεν είπε (δημόσια) στον Τσίπρα

Menelaos Myrillas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, στο ραντεβού του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, είπε όσα δεν εκστόμισε δημοσίως μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Και οι δύο εκφράσαμε ανησυχία για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα», ήταν η δήλωση που προκάλεσε αίσθηση.

Ο κ. Σουλτς μετέφερε στον κ. Βενιζέλο το περιεχόμενο της συζήτησης που είχε νωρίτερα, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και αντάλλαξαν απόψεις. «Καταλήξαμε», πρόσθεσε, «ότι πρέπει να αναζητήσουμε συμβιβασμούς και η ελληνική κυβέρνηση να δείξει υπευθυνότητα ώστε να επανέλθει η ανάπτυξη και η απασχόληση στην Ελλάδα».

Βενιζέλος: Χαίρομαι που ο κ. Σουλτς καταλαβαίνει και θα μεταφέρει τι συμβαίνει στην Ελλάδα...

Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε τον κ. Σουλτς για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας πάντως, ότι αυτό που μας ενδιαφέρει τώρα είναι η πορεία της Ελλάδας μέσα στη ζώνη του ευρώ. «Θα συμβάλουμε να γίνει ότι καλύτερο για τη χώρα χωρίς να πάμε ένα βήμα πίσω. Πρέπει να κάνουμε ένα καθοριστικό βήμα προς την έξοδο από το μνημόνιο, προς την πιστωτική προληπτική γραμμή, προς την ελάφρυνση της χώρας και του χρέους για να προχωρήσει η χώρα προς την ανάπτυξη», είπε χαρακτηριστικά.

Έκανε ωστόσο και σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι «ειπώθηκαν προεκλογικά και επαναλαμβάνονται μετεκλογικά ψευδαισθήσεις και ανακρίβειες οι οποίες αυξάνουν τους κινδύνους είτε από λάθος είτε από ατύχημα».

Τέλος αναφερόμενος στην αποστολή του κ. Σουλτς, είπε «χαίρομαι που ο κ. Σουλτς με το κύρος και τη συμπάθεια που τρέφει για την Ελλάδα είναι σε θέση να καταλάβει και να μεταφέρει στην Ευρώπη τί συμβαίνει εδώ, αλλά και να πει στους Έλληνες συνομιλητές του ποιός είναι ο πραγματικός συσχετισμός δυνάμεων στην Ευρώπη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ