Το Μαξίμου τράβηξε το αυτί σε υπουργούς: Τέρμα οι συνεντεύξεις και οι εξαγγελίες - iefimerida.gr

Το Μαξίμου τράβηξε το αυτί σε υπουργούς: Τέρμα οι συνεντεύξεις και οι εξαγγελίες

 Konstantinos Tsakalidis / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εμπάργκο στις ενθουσιώδεις πρώτες δηλώσεις των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ έβαλε το Μαξίμου που διεμήνυσε ότι πρέπει να «αραιώσουν» ή να κόψουν τις συνεντεύξεις τουλάχιστον μέχρι τις προγραμματικές εξαγγελίες της κυβέρνησης στη Βουλή.

Οι νεο-ορκισθέντες υπουργοί, που βγήκαν στα κανάλια και στα ραδιόφωνα προαναγγέλλοντας ότι αναλαμβάνουν υπουργικό θώκο, συνέχισαν με την ίδια ορμή τις εξαγγελίες μέτρων μέσω συνεντεύξεων.

Από επαναπροσλήψεις μέχρι κρατικοποιήσεις και από επαναφορά κατώτατου μισθού μέχρι επαναφορά 13ου μισθού. Ολες οι εξαγγελίες περιέχονται φυσικά στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο οι επιπτώσεις ορισμένων εξ αυτών (ΔΕΗ, ΟΛΠ, τράπεζες) προκάλεσαν την κατάρρευση του Χρηματιστηρίου την Τετάρτη.

Ετσι το Μέγαρο Μαξίμου ανέλαβε να ειδοποιήσει αρμοδίως τους λαλίστατους υπουργούς να φρενάρουν τις συνεντεύξεις αλλά και τις εξαγγελίες μέτρων μέχρι τουλάχιστον τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης, το τριήμερο δηλαδή 7,8 και 9 Φεβρουαρίου.

Ετσι ακόμη και υποσχέσεις όπως η ακύρωση των απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων εντός της εβδομάδος, με υπογραφή απλής υπουργικής απόφασης, ανακαλούνται μέχρι νεωτέρας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ