Κερέ: Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει να σέβεται τους κανόνες του παιχνιδιού - iefimerida.gr

Κερέ: Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει να σέβεται τους κανόνες του παιχνιδιού

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε δηλώσεις του σε ιταλική εφημερίδα το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζα, Μπενούα Κερέ, τονίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει να σέβεται τους κανόνες του παιχνιδιού.

Συγκεκριμένα σε συνέντευξή του, που δημοσιεύει σήμερα η ιταλική εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα, ο Μπενουά Κερέ υπογραμμίζει : «Υπάρχει μια διπλή ευθύνη. Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει να σέβεται τους κανόνες του παιχνιδιού: είμαστε ένα σύνολο με κοινές προθέσεις. Και η Ευρώπη πρέπει να αποδεχθεί τη δημοκρατική αλλαγή στην Αθήνα, έστω και αν βασίζεται σε πολιτικές διαφορετικές από αυτές που ακολουθήθηκαν έως τώρα».

Ερωτηθείς σχετικά με το ελληνικό χρέος, ο κ. Κερέ σημειώνει ότι «υπάρχουν διάφοροι συντελεστές» και εξηγεί: «Σε ότι αφορά τα ομόλογα του δημοσίου που αγόρασε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στο πλαίσιο του προγράμματος αγοράς του 2010, δεν μπορούμε να συναινέσουμε ούτε στην επέκταση της λήξης τους. Θα ήταν σαν να δίναμε δάνειο σε μια χώρα, κάτι που απαγορεύεται από τις Συνθήκες. Σε ότι αφορά τα δάνεια των ευρωπαϊκών χωρών προς την Αθήνα, η απόφαση δεν είναι δικής μας αρμοδιότητας».

Το στέλεχος της ΕΚΤ προσθέτει, πάντως, ότι «οποιαδήποτε απόφαση κι αν ληφθεί, πρέπει να εξυπηρετεί έναν συγκεκριμένο στόχο, τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα» και σημειώνει: «Θα υπάρξουν, πιθανώς, διαφορετικές μεταρρυθμίσεις από εκείνες που προβλέπονταν, από τη στιγμή που εξελέγη νέα κυβέρνηση. Αλλά πρέπει να δείξουμε συνοχή: η χώρα χρειάζεται ακόμη μεταρρυθμίσεις».

Σχετικά, τέλος, με τη διαπίστωση της Κοριέρε Ντέλα Σέρα ότι «ο Τσίπρας δηλώνει πως η Ελλάδα έχει κλείσει με την τρόικα» και πως «και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έχει θέσει υπό αμφισβήτηση τη νομιμότητα της συμμετοχής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην τρόικα», ο Μπενουά Κερέ απαντά: «Προς το παρόν, αυτή είναι μια γνώμη του γενικού εισαγγελέα, όχι μια απόφαση του Δικαστηρίου. Είναι νωρίς, άρα, για να βγουν συμπεράσματα. Όπως είναι και νωρίς για να καθορίσουμε τι θα συμβεί στην Ελλάδα, σε ότι αφορά το όλο θέμα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ