Σκωτσέζικο ντους στο Χρηματιστήριο: Ανοδος του Δείκτη, εκτίναξη των ομολόγων - iefimerida.gr

Σκωτσέζικο ντους στο Χρηματιστήριο: Ανοδος του Δείκτη, εκτίναξη των ομολόγων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανοδική αντίδραση σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Από την αρχή της συνεδρίασης ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε σε θετικό έδαφος και αυτή την ώρα κινείται με ενίσχυση άνω του 2%.

Οι τραπεζικές μετοχές, που τις προηγούμενες μέρες δέχθηκαν τις ισχυρότερες πιέσεις, αντιδρούν σήμερα ανοδικά, ενώ καλή είναι η εικόνα στις περισσότερες μετοχές του ταμπλό.

Υπενθυμίζεται ότι το χθεσινό κραχ στη λεωφόρο Αθηνών ανάγκασε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη σε έκτακτη σύσκεψη. Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Δραγασάκης δήλωσε πως τυχόν αλλαγές στις διοικήσεις των τραπεζών θα γίνουν μετά από διαβούλευση με τους ιδιώτες μετόχους, έτσι ώστε να αντιστραφεί το κλίμα που έφερε δραματικές μειώσεις στις αξίες των μετοχών.

Ταυτόχρονα, ζήτησε να σταματήσουν τα φαινόμενα πολυγλωσσίας, όπως οι ανακοινώσεις για κατάργηση ιδιωτικοποιήσεων και διαγωνισμών, ενώ κάλεσε τους επενδυτές (οι οποίοι έδειξαν άμεσα προθέσεις απόσυρσης χαρτοφυλακίων) να ενημερώνονται μόνο από τους κ. Βαρουφάκη και Σταθάκη, ξεκαθαρίζοντας ότι η νέα κυβέρνηση την προσέλκυση νέων επενδύσεων.


Ισχυρές πιέσεις στα ομόλογα

Οσον αφορά στα ελληνικά ομόλογα, συνεχίζεται και σήμερα η δραματική κατάσταση. Οι επενδυτές προχωρούν σε μαζικές πωλήσεις, ειδικά στα 3ετή, εκτοξεύοντας τις αποδόσεις.

Η εν λόγω επιδείνωση φαίνεται πως είναι απόρροια των ανησυχιών για τη νέα κυβέρνηση και της πιθανής σύγκρουσής της με την ΕΕ και την Τρόικα, ενώ ρόλο έχει παίξει και η υποβάθμιση από τη Standard & Poor's.
Ειδικότερα, η απόδοση των 3ετών ελληνικών ομολόγων βρίσκεται στο 19,25% (απόδοση αγοράς), ενώ άνοδο 40 μονάδων βάσης καταγράφει η απόδοση του 5ετούς ελληνικού τίτλου, στο 14,40%. Σε ανοδική τροχιά και η απόδοση του 10ετούς, που κυμαίνεται πάνω από το 11%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χρηματιστήριο άνοδος Δραγασάκης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ